One Piece #916 Tartışma / #917 Öngörü

Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı

• Haftalık inceleme için yazdıklarımı aynen bırakayım.

Bölümü açar açmaz ilk sayfadan tüm bölüm boyunca neler olacağını anlayabiliyorsunuz. Çok tipikti. Bu illa kötü demek değil ancak bu kadar uzun bir seri olup, bu kadar fazla benzer dokular ve hikayeler işleyip durunca bir süre sonra tahmin edilebilirlik tavan yapıyor.
      Oda gene tepesinin tası atınca ne yaptığını bilemeyen, zeka değil güdülerle hareket eden bir kadın karakter bıraktı elimize. Bir sayı önce soğukkanlılık ile adamın topuzunu kesen kadın şimdi kendisine bağırılınca "Kyaaah! Ne yaptım ben ?" diyor. Sigh... Sonrada adam buna en güçlü atağı ile dalmak üzereyken hanım kızımız "Yok canım o böyle bir atağı, bir kadın üzerinde kullanmaz." diyor. E sen değil miydin 2 bölüm önce kendini kadın olarak değil "Samuray" olarak tanıtan. Bir Samuray, diğerine saldırdı şimdi de karşılık veriyor ! Ne kadını ne erkeği ? Yani nasıl steryotipik ve seksist hikaye yazılır dersi verilmiş resmen. Tabi araya Luffy girip kızı kurtarıyor. Kız o sıra tedirgin biçimde elleri ağzında "Kyaaaah !" diyebiliyor en fazla... Off , offf... Ve hemen ardındaki sayfa da O-Kiku'nun "Kyaaaah !" bağırmaları yerini "Yapabilirsin Luffytaro !" ya bırakıyor .

Lastik adamın, bir minderin kenarından düşecek gibi olması ve 2 sayfa sırf bunun gerilimini yaratmaya çalışması da acınası. Luffy sumo güreşi yapalım diyor ve sonra Sumo güreşi hariç her şeyi yapıyor. 3-4 sayı önce Luffy'nin eline kılıç verip sonra kılıçları kullanmayıp onları tutan elleri ile yumruk attırdığında gülmüştük tamam. Şimdi tekrar niye yapıyorsun ki ? "Sumo yapalım dedi ama aslında hiç bir fikri yok. Ne kadar komik değil mi ?" Değil !!

Luffy'nin son atağı 2 sayı 10+ panel sürdü ve karşısındaki sadece konuştu. O kız bana şunu yaptı bunu yaptı diye. Tamam OP oldum olası kombat ve dövüşte mantık aramamıştır ancak bu kadarı da artık "nasıl olsa okursunuz siz" demektir bence.
      Bir bölüm önce içgüdüsel biçimde kötü birine karşı kılıç çekmiş, ondan önceki bölümde ise O-Tama kaçırılınca Luffy ve Zoro'dan bile hızlı ve önce davranıp düşmanın peşine düşen kadın şimdi Zoro ve Luffy'e soruyor "Ben ne yapmalıyım ?" diye. Battle Shounen türü seriler yapısı gereği biraz erkek egemen ve cinsiyetçi olur ancak bu kadarı da fazla.

Haftaya Holdem Vs Luffy var ancak bence Zoro dövüşse daha iyi zira adamın kaç ark boyunca hiçbir olayını görmedik. Luffy zaten Big Mom'ın sağ kolunu ve Doflamingo'yu sırayla indirmiş biri. Kaido'nun Üç Felaketi'nden ya da Supernovalar'dan biri olmayan biri ile dövüşmesi heyecan vermez artık.
      Neyse bölüm, bir shounen klişesi nasıl olur parodisi olsa 10/10 verirdim sanırım ancak bu ciddi ciddi en çok satan manganın bir bölümü. Haftaya da gene ara varmış. Sigh...
    • Kapak beni benden aldı desem yeridir. Bölüm epey iyiydi, ama şu Holdem filan inanılmaz kötü tasarımlar. Oda artık tasarımlara kasmıyor sanırım pek.

Devrim ordusunun kumandanlarını da pek iplemeden yapmıştı. Ama memnunum, seri 2-3 aydır güzel gidiyor. Tanrı bozmasın.