Sabit İçini Dök

• Genel
    • off-topic

Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı

• Resim öğretmenliği okuyorum, seneye bitecek okul. Yavaş yavaş mesleki hesaplaşmalara başladım. Evin faturalarına bakmaya, anneme mutfak masrafını sormaya başladım. Kendim bir hesap yaptım, alabileceğim en iyi kpss sonuçlarına göre şehirlerin kiralarına, 3 kuruşa aldığım malda çalınmasın diye site içi evlere bakmaya gayret ettim. Ulaşım masrafı veya muhtemelen araba masraflarını hesapladım, tahmin edin ne oldu?

Kendimi aşırı sıkarak, hayatta kalabilecek durumum oluyormuş Allah'a şükür. Tabi o da herhangi bir sağlık sorunum olmaz ise geçerli. Kenara para koymak gibi bir seçeneğim yok, ev arkadaşı bulursam arada sinemaya falan gidecek param oluyormuş en azından :(

Motivasyonumu sağlayan tek şey alternatif seçeneklerin daha boktan olduğu. Akademisyen olayım desem, özellikle benim alanımda iş ultra plus tanıdıkla dönüyor, zaten beni gibi güzel sanat bölümlerinin bilimsel veri çıkartma dertleri yok. Profların ingilizcesi yok aq(Nasıl gelmişse oraya) Hayatımı genelde hayalperest biri olarak geçinen biri olarak, gerçeklerin farkında olsam da yaklaşmaları beni üzüyor açıkçası.

Asıl sitem etmek istediğim konuya geleceksem, cidden bizim toplumun insanları katıksız mal. Öğretmenlikle ilgili haberleri takip ederken, bilgi almak için bazı forumları okurken, yapılan yorumlara hayret etmeden edemiyorum. İnsan kendinden daha iyi birini görünce, onun gibi olmaya çalışmak veya kendini daha iyiye getirmek yerine, onu kendi seviyesinde görmek istiyor. Yani topluca daha iyi nasıl oluruz? Diye sormaktansa, bende kötüyüm herkes kötü olmalı psikolojisine giriyor. Elbette bu klasik bir insan davranışı. Başarısız olduğumuz durumlarda, yanımızdakilerin de başarısız olması bizi vicdani olarak rahatlatırken, sadece sizin başarısız olmanız sizi aslında üzen şey olabiliyor. Bu durumda hatayı kendinizde aramaktansa, hemen başarılılara bahane bulmanız temelde sizi rahatlatıyor(Kopya çekmiştir, bende ineklesem yaparım, yalaka olduğu için yüksek alıyor gibi bahaneleri refleks halinde kullanırız)

Neyse gördüğüm şey öğretmenlerin göt kadar maaşına yapılan itirazlardı tabi.(Ne olduklarını yazmayacağım, tahmin edersiniz.) İnsanların ciddi ciddi derdi temel ihtiyaçlarını gidermekten öteye gidemiyor. Ölmekten azıcık lüks yaşamak yeterli geliyor ve bir ciddi sağlık probleminde başlarına ne geleceğinin farkında değiller. Ne diyeyim ilginç bir ülke olduk. Çok kolay adapte oluyoruz ve bu savaş durumu adapte olmamızı dahada hızlandırıyor. İlginç bir boka sürüklenmeye devam edeceğiz hadi hayırlısı.

Mesaj düzenlendi 1 defa, son düzenleyen Mergen ().

• Bazı spesifik hadiseler var hatırladığım, canımı yakmış. Müsebbiblerini affedemiyorum. Affedememekte haklıyım. Affetmeyeceğim. Ve bu konuda başka bi düşüncem hissiyatım yok. Affetmediği halde konuyu kapatmak da mümkün yaw. Affetmedim ama unuttum. Arada hatırlayıp "ne yapmıştı ya vay adi insan" diyorum, sonra affetmiyorum ve yine unutuyorum. Öle işte.
    • Ortaokuldayken "şimdi dişini sık çalış lisede rahatlayacaksın" diyolardı.Çalıştık dişimizi sıktık,liseye geldik.Ne görelim lise çok daha zor.
      Benzer şeyi lisede söylediler çalış iyi üniversite kazan ,üniversite rahattır.Üniversiteye geçtim yarım dönemde gördüğüm konu yoğunluğu, 4 senelik lise müfredatından daha zor.

Şimdi de diyolar üniversiteyi bitir meslegi eline al rahatlarsın.Artık pek umudum kalmadı.Hele doktoların çalışma saati ve şartlarını da görünce iyice umudum azalıyor.
      İnsanlarla ilişkilerim iyi fakat ilişki kurmayı hiç sevmem bu yüzden tercih etmem.Normal doktorluk yapmanın en önemli gereksinimlerinden birisi "insanlarla ilişki kurmak".
      Akademik olarak üniversitede kalsam araştımacı falan olsam, benim gibi tembel birine hiç uygun değil.

Neyse sıkayım dişimi iyi bir maaş karşılıgı çalısacam diye düşünüyorum sonra bakıyorum doktor maaşları yoksulluk sınırının altında veya o klasmanda.Ben mezun olana kadar kesin 2-3k altına düşer yoksulluk sınırının zaten.

Hayatımdan memnunum ve gerçekten mutluyum.Birçok farklı alanda yeni şeyler öğrenmeye çalışiyorum fakat bu son 3 senemi bitirmek ve mesleğimi elime almak konusuna gelince iş, baya umutsuzluğa düşüyorum.

Bazen diyorum ki keşke matematik öğretmenligi okusaydım.Hem matematiğim Türkiyede Top100 klasmanında hem de okuması tıpa göre oldukça kolay ayrıca maddi getirisi de hekimliğe yakın (özel derslerle).Ama nerde bende 18 yaşındayken o cesaret.
      .
    • Uncle Paulie yazdı:

Saat 7'den beri Kimya çalışıyorum, tek bir konu üzerinde. Ne Kovelant bağmış arkadaş metabolizmam bozuldu ya. Yeter lan. şunu niye daha basit yapmadınız kaç saat sürdü anlamam. Bir an korktum okulu bırakacaktım gerizekalı mıyım diye.
      Bu konu üzerinde test yaptım az önce, 12 de 10. Yanlış yaptığım sorulardan tekinden çok emindim aslında. :D Öbürü hakkında bir fikrim yoktu, sınavda çok çıkmaz umarım.

• Shrimp yazdı:

Uncle Paulie yazdı:

Bu konu üzerinde test yaptım az önce, 12 de 10. Yanlış yaptığım sorulardan tekinden çok emindim aslında. :D Öbürü hakkında bir fikrim yoktu, sınavda çok çıkmaz umarım.
      Kafana yatmayan şeyler varsa yardımcı olabilirim özelden.Yazmaktan çekinme.
      Güzel olur, sağ olasın.

• Shrimp yazdı:

Uncle Paulie yazdı:

Güzel olur, sağ olasın.
      Tamamdır.Benim şimdi yarın ve öbür gün sınavlarim var.Ondan sonra istedigin gibi yardımcı olurum.
      Benim de 25-26'sında sınavım var. Kimya 1'i bitirdim, Kimya 2'yi yarıladım 45 sayfa filan kaldı. O bittikten sonra aklıma takılanları sorarım. Son 3-4 günü tekrara ayıracağım.

Not: Açık lise.

• Annem yaklaşık 1 haftadır solunum sıkintısı çekiyor.Son 3-4 gündür de hastanede karantinada solunum sıkıntısı oldukça belirginleşti.

Dün korona testi yapıldı ve negatif çıkınca karantinadan bir süre çıkarsalar da bugün tekrar durumu kötüleşince daha büyük bir hastanade daha detaylı tetkikleri yapılacak.

Tüm bulguları ben koronayım diye bağırıyor fakat annemin yakın çevresinden kimsede problem yok.Bunu söylüyorum çünkü hizmete muhtaç anneanneme bakıyordu bir süredir.Onda bile yok hastalık.Ayrıca annem risk grubunda da değil ve korona testi de negatif çiktı.
      .
    • Shrimp yazdı:

Annem yaklaşık 1 haftadır solunum sıkintısı çekiyor.Son 3-4 gündür de hastanede karantinada solunum sıkıntısı oldukça belirginleşti.

Dün korona testi yapıldı ve negatif çıkınca karantinadan bir süre çıkarsalar da bugün tekrar durumu kötüleşince daha büyük bir hastanade daha detaylı tetkikleri yapılacak.

Tüm bulguları ben koronayım diye bağırıyor fakat annemin yakın çevresinden kimsede problem yok.Bunu söylüyorum çünkü hizmete muhtaç anneanneme bakıyordu bir süredir.Onda bile yok hastalık.Ayrıca annem risk grubunda da değil ve korona testi de negatif çiktı.
      Bütün dualarım seninle. Yardımcı olabileceğimiz başka bir şey olursa çekinme. Elimden geleni yapmaya çalışırım.

• Devletin dini adalettir. Hz Ali
    • Çok şükür annem yavaş yavaş atlatıyor hastalığı.Artık solunum yardımı almadan rahatlıkla uyuyabiliyor, enerjik ve dinamik.10 güne yakındır sıkıntı çekiyodu,son 3 gündür iyice iyileşmeye başladı ve böyle giderse 3-4 güne taburcu olur.

Annemde test negatif çıktığı halde ne olur ne olmaz babama da korona testi yapıldigında babamın testi pozitif çıktı.Babam yüksek risk bölgesinde (kalp,tansiyon,seker,sigara ) olduğu halde 5 gündür karantinada asemptomik ilerliyor.Erken test yapıldığı için erken tedaviye başlamaları etkili oldu diye düşünüyorum.İnşallah 2-3 gün daha bulgu göstermezse bir şey olmaz diye umut ediyorum.
      .
    • Shrimp yazdı:

Çok şükür annem yavaş yavaş atlatıyor hastalığı.Artık solunum yardımı almadan rahatlıkla uyuyabiliyor, enerjik ve dinamik.10 güne yakındır sıkıntı çekiyodu,son 3 gündür iyice iyileşmeye başladı ve böyle giderse 3-4 güne taburcu olur.
      İyi maşallah. Hadi geçmiş olsun. :D

Shrimp yazdı:

Annemde test negatif çıktığı halde ne olur ne olmaz babama da korona testi yapıldigında babamın testi pozitif çıktı.Babam yüksek risk bölgesinde (kalp,tansiyon,seker,sigara ) olduğu halde 5 gündür karantinada asemptomik ilerliyor.Erken test yapıldığı için erken tedaviye başlamaları etkili oldu diye düşünüyorum.İnşallah 2-3 gün daha bulgu göstermezse bir şey olmaz diye umut ediyorum.
      Geçmiş olsun. İyi ailecek atlatırsınız diye düşünüyorum.