Beyazsakal Korsanları vs Karma Kadro

• Anket
    • Vs

Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı

• Beyazsakal Korsanları vs Karma Kadro

Hangi Taraf Kazanır 5
      1.  
        Beyazsakal Korsanları Kolayca (0) 0%
      2.  
        Beyazsakal Korsanları Orta Zorlukla (2) 40%
      3.  
        Beyazsakal Korsanları Zorla (0) 0%
      4.  
        Karma Tayfa Kolayca (0) 0%
      5.  
        Karma Tayfa Orta Zorlukla (2) 40%
      6.  
        Karma Tayfa Zorla (1) 20%
      7.  
        Kararsızım (0) 0%
      - Beyazsakal Korsanları savaştaki tüm tümenleri kapsar, Jinbei hariç hiç bir müttefiği kapsamaz. Beyazsakal yaşlıdır ancak hasta değildir.

As Kadro: Beyazsakal K, Marco 1TK, Ace 2TK, Vista 3TK, Jozu 4TK, Jinbei

Yardımcı: Blamanco 5TK, Rakuyo 6TK, Namur 7TK, Blenheim 8TK, Curiel 9TK, Kingdrew 10TK, Haruta 11TK, Atmos 12TK, Speed Jiru 13TK, Fossa 14TK, Izo 15TK ve Tümen Komutanlarının Adamları, Toplam 15 Tümen. Jinbei müttefik olduğu için yani normalde tayfa içerisinde olmadığı için Tümen verilmedi.

Karma Tayfa As Kadro: Shanks K, Magellan 1TK, Bogart 2TK, B. Kuma 3TK, Ivankov 4TK, Kidd 5TK

Karma Tayfa Yardımcı: Sanji 6TK, Franky 7TK, Killer 8TK, Don Sai 9TK, Lucci 10TK, Bartalomeo 11TK ve komutanlara bağlı olarak 11 Tümen adam. Ivankov'un Tümeni kendi adamlarından oluşur. Don Sai'nin Tümeni kendi adamlarından oluşur, Bartalomeo'nun Tümeni kendi adamlarından oluşur gerisi standart tümenlere sahiptir.

Beyazsakal Tarafı
      Spoiler Göster

Soldan sağa aşağı taraf: Namur, Izo, Kingdre, Haruta, Vista, Rakuyo, Cruiel, Speed Jiru, Fossa, Blamenco
      Soldan sağa yukarı taraf: Atmos, Beyazsakal, Jozu, Blenheim

- Beyazsakal tarafındaki herkes MF halindedir sadece Beyazsakal yaşlı olsa da hasta değildir ve Jinbei güncel halindedir.

Karma Taraf:

- Kuma'nın aklı başındadır.
      - Lucci Enies Lobby halindedir.
      - Geri kalan herkes en iyi halindedir.

*Karma Tayfa tarafının tümenini ve tümen komutanlarını az tuttum çünkü Beyazsakal Tayfasında As Kadro'nun dışındakiler Karma Tayfa'nın tarafındaki kadar kalifiye değiller. O yüzden sayıca avantaj verme gereği duydum.

Dövüş Alanı

Spoiler Göster

Ada normalde Lambay Adasıdır ve alanı 2.5 km2'dir. Biz 30km2 olarak alacağız. Uzunluğu 2.7km2'dir biz 32km2 olarak alacağız. Genişliği 2.2km2'dir biz 27km2 olarak alacağız. En büyük yüksekliği 127m'dir biz 2.54km alacağız. Kıyı şeridi ise 10km'dir biz 100km olarak alacağız. Adanın etrafından başka herhangi bir yerleşim yeri yoktur. Ada Yeni Dünyada'dır.

• En güçlü adam ve korsanlar kralı olmaya en yakın tayfa kazanır.

MF WB>>Shanks
      Marco>Magellan
      Kuma=> Ace
      Jozu>> Ivankov
      Vista>>>>Bogard(Neden eklendiğini anlamadım.)

Shanks'ı bir nebze anlarım hani Yonkou adam. Da, Bogard'ın şunun bunun ne işi var konuda anlamadım. :/

• Utsuro yazdı:

En güçlü adam ve korsanlar kralı olmaya en yakın tayfa kazanır.

MF WB>>Shanks
      Marco>Magellan
      Kuma=> Ace
      Jozu>> Ivankov

Shanks'ı bir nebze anlarım hani Yonkou adam. Da, Bogard'ın şunun bunun ne işi var konuda anlamadım. :/
      Kıçı kırık Coby'i yanına alıp 2 senede kaptan yapan aylar içerisinde Soru kullandıran bir adam Garp. Beyazsakal, Roger, Dragon vesaire vesaire adamların hepsinin sağkolu güçlü Bogart dediğimiz adam yıllardır Garp'ın yanında ve sayısız savaş gördü. Bogart küçümseniyor çok net bir şey bu.

• Benkei yazdı:

Utsuro yazdı:

En güçlü adam ve korsanlar kralı olmaya en yakın tayfa kazanır.

MF WB>>Shanks
      Marco>Magellan
      Kuma=> Ace
      Jozu>> Ivankov

Kıçı kırık Coby'i yanına alıp 2 senede kaptan yapan aylar içerisinde Soru kullandıran bir adam Garp. Beyazsakal, Roger, Dragon vesaire vesaire adamların hepsinin sağkolu güçlü Bogart dediğimiz adam yıllardır Garp'ın yanında ve sayısız savaş gördü. Bogart küçümseniyor çok net bir şey bu.
      Adamı Oda unutmuş, tanıyan tek bir insan yok, her hangi bir göstergesi yok, her hangi bir güçlü atağı/güçsüz görünümü hiçbir şeyi yok. Neye göre şimdi yorumlayacağım ben bu adamı? Bak Shanks filan yorumlanır ona bişey demiyorum.

• Garp buradan çıkıyor ve Roger'ın tepesine binmeye gidiyor. Bu sıralarda Aokiji amiral olmaya hazırlanıyordu. Ve Roger'ı peşlemeye gelmedi.
      Garp Roger gibi bir adamın üstüne atlamaya "Vista>>>>" olan bir adamla gidiyor yani. Hemde yanına almıyor bildiğin sağ kol olarak götürüyor. Kulağa saçma geliyor.

Not: Bu olay 27 sene önce gerçekleşiyor. 3-5 senelik olay değil yani. Bogard 2 senelik atlama sonrası Amiral olarak tanıtılsaydı yadırgamazdım. Ayrıca "Shanks'ı anlarım." Demek de saçma, Shanks dediğin adam Yonko ve karşıdaki adam her ne kadar en güçlü Yonko olsa ve hasta olmasa da yaşlı. Ha Shanks kazanır demedim. Ama gidiş yolun değişik geldi bana.

• Benkei yazdı:

Garp buradan çıkıyor, Roger'ın tepesine binmesine gidiyor. Bu sıralarda Aokiji amiral olmaya hazırlanıyordu. Ve Roger'ı peşlemeye gelmedi Garp Roger gibi bir adamın üstüne atlamaya Vista>>>> olan bir adamla gidiyor yani. Hemde yanına almıyor bildiğin sağ kol olarak götürüyor. Kulağa saçma geliyor.
      Ee, yanında geziyor diye Marco-Rayleigh seviyesi mi oluyor? Adamı Oda'yı geç allah unutmuş. Franky>>>Bogard desem yine saçma olmaz çünkü elimizde adamla ilgili hiçbir şey yok.

• Utsuro yazdı:

Benkei yazdı:

Garp buradan çıkıyor, Roger'ın tepesine binmesine gidiyor. Bu sıralarda Aokiji amiral olmaya hazırlanıyordu. Ve Roger'ı peşlemeye gelmedi Garp Roger gibi bir adamın üstüne atlamaya Vista>>>> olan bir adamla gidiyor yani. Hemde yanına almıyor bildiğin sağ kol olarak götürüyor. Kulağa saçma geliyor.
      Ee, yanında geziyor diye Marco-Rayleigh seviyesi mi oluyor? Adamı Oda'yı geç allah unutmuş. Franky>>>Bogard desem yine saçma olmaz çünkü elimizde adamla ilgili hiçbir şey yok.
      Elinde adamın kötü olduğuyla ilgili argüman veya önümüze koyabileceğin tek şey "Oda unutmuş." Diyebilmek ki Garp neredeyse her göründüğünde bu adamda görünüyor. Bunun dışında hiç bir kanıtın yok. Bu arada yanında gezdirmek var birde Edd Warr yani Roger'ın üstüne onlarca gemiyle gelinen savaştan hemen sonra, Roger'ın peşinden gitmek var. Arada çok fazla fark var. Yanında gezer not tutar anlarımda, Roger ile dövüşmeye giderken Garp ile gitmek normal bir olay değil. Ve senin güçsüz diyerek getirdiğin her hangi bir şeyden daha güçlü bir kanıt niteliğinde. En azından bana göre.

Ama sana bir şey demeyeceğim tabii ki, herkes Bogard'ı istediği gibi değerlendirsin. İsteyen Nami seviyesi desin hatta. Ben Rayleigh seviyesi demedim. Ha deseydim zaten Marco-Rayleigh demezdim çünkü Marco Rayleigh'in yanına yaklaşacak seviyede değil. Tier belirlerken ikisini denk tutmam yani. Neyse uzatmayayım dediğim gibi herkes istediği gibi değerlendirsin. Ama ben Bogard'ı bir çok Beyazsakal Tümen Komutanından (As Kadro'dan) güçlü görüyorum.

• Yaşlı ama kalp hastası olmayan WB. Hmm, bilemedim.

Shanks > WB

Marco = Magellan

Prime Kuma > Aklı Başında Kuma > Vista >> Px 0

Bogart ? Ace

Ivankov > Jozu

Jinbei >> Kidd

Derim ben eşleşmelere.

Bu karşılaşmayı karma takımın yüksek zorlukta kazanacağına inanıyorum. Ortaya destek takımları da katarsak beraberlik olur sanırım.

Mesaj düzenlendi 2 defa, son düzenleyen Earendill ().

• Mf Beyazsakal > Shanks ( Beyazsakal yaşlı genç farketmez, en güçlü adam dendi adama, Sengoku gibi birisi dünyayı yokedecek güce sahip dedi. Kalbi tekledi doğru ama gaza gelmiş halini gördük, Shanks dövüşünden sonra aktif olamaz ama pek onuda söyliyim. Zirve hali olsaydı aktif olurdu lakin. )

Marco >>>>> Magellan

Ace = Kuma ( Birbirini götürür bunlar, biri kazansa bile yerde baygın halde kalır )

Bogart'ın bende öylesine misyon yüklendiğini düşünüyorum. Seride fazla gözükmedi , üstelik o küçümsenen hor görülen koramiraller kadar bile aktif değildi bu adam. Koramiraller en azından 2 yıl önceki Luffy'i ezecek güç gösterdiler ( Dalmatian olsun Momonga olsun kanıtladılar bunu ) , Ronse ve John Giant gibi önplanda dev koramiraller gitti direk Wb'ye saldırdıda sonra şiddetli deprem yiyip yenildiler, bu adamların bir suçu yoktu orada, Beyazsakal'dan tek yediler en güçlü adamdan. Dediğim gibi Bogart bu kadar bile birşey göstermedi. Ama tahminimi söylersem en fazla olacak şey Bogard > Mf'deki koramiraller. Aralarında o kadar uçuk kaçık fark olacağını sanmıyorum. Smoker'den 1-2 tık güçlülerdir Vergo seviyesi diyeyim, hadi bu da sizin için, hiçbirşey göstermemesine rağmen. Ayrıca şunuda belirtmem lazım, kapak hikayesinde Coby silahı eline alırken bu adamın yüzünde '' Ter '' oluştu. Yani Coby'nin eline silah alması bile bu adamı orada tedirginleştiriyorsa ben bu yüzden fazla güçlü olduğunu düşünmüyorum bu adamın. Belki Luffy'i döven koramiraller kadar bile güçlü değil, belki fazla bile verdim bilemedim. Ezik Coby'e eğitim vermesi birşey ifade etmiyor, adam ondan sonra aktif bile değil, mangaka unutmuş belliki adamı.
      Bogard adına olabilecek en iyi senaryo Vista >>>>> Bogard'dır tahminimce.

Jozu >>>> İvankov

Kid > Jinbe ( Zaman atlaması sonrası Kid'in 1 tık öne geçtiğini düşünüyorum, o da Law seviyesinde veya 1 tık altında olduğunu varsayarak Law'ın, Law ile Jinbe arasında 2 tık var bana göre bu yüzden böyle düşünüyorum. Law'da d. faktöründen Kid'den 1 tık önde bu açıdan, yoksa eşit sayılırlar tahminimce )

Beyazsakal'ın yardımcı tümen komutanlarının seviyesi Mf'deki koramirallerle eşit, içlerinde denk olanlarda var, daha aşağıda olanlarda var.

Sanji >>>> En baba Beyazsakal yardımcı kaptanı ( Sanırım o da Blamenco oluyor ) , hepsi belli bir seviyenin üstündeler ama dediğim gibi koramirallerle eşit seviyedeler. Sanji, Wadatsumi'ye yaptığı saldırıyla bu koramirallerin en babasını bile yener bana göre. Vergo'ya bile 2 sağlam darbe vurmuş birisi. Doflamingo'ya yaptığı atakta çok güçlüydü ama Dof'un aşırı gücünden dolayı anlaşılmadı bu durum. Vergo ve Dof nere , Blamenco falan nere. Vergo bile Blamenco gibi tümen komutanlarından 5 tık daha güçlüdür. Baya bir güçlü intibası verildi bunlara, Sanji'nin suçu yok burada. Oven'ı falan düz tekmesiyle uçuran Sanji var sonuçta, o kadarda küçümsemeyi doğru bulmuyorum Sanji'yi.

Killer >>>>> Beyazsakal yardımcı adamlarının hepsi ( Bu adam 2 yıl önce şimdi güçlü bir süpernova olan Urouge ile dövüşüyordu, Urouge kadar olamasa bile epey seviye atlamıştır şuan, Kid'in sağ kolu kendisi. Tabiki bir Zoro beklemiyoruz, hatta Zoro'dan 6-7 tık aşağıda gelecektir serideki önemi açısından. Yinede bu adamları yenemeyeceğini sanmıyorum.)

Bana kalırsa Killer olsun, Don Sai olsun, Sanji olsun yenerler bunları.Ha tabi zaman atlaması öncesi Lucci'nin bir faaliyet göstereceğini sanmıyorum burada. 2 yıl önceki Luffy'e yenilen bir adamın burada fazla bir iş yapacağını zannetmiyorum. Beyazsakal'ın en güçsüz adamına denkse o bile iyidir onun için kanımca.

Beyazsakal'ın yardımcı adamlarının seviyesi en fazla Mf'deki koramirallerdir bana göre, onlarla eşleşecek gibi bir intiba vermişlerdi hatırlarsanız. İçlerinde Atmos gibi koramirallerin çoğuna yenilecek adamda var, biraz yakın veya eşiti olan adamlarda var. Franky'i alabilirler diyorum belki ama Shogun Mod'da bir şansı vardır, en azından Atmos ve Curiel gibilerini alır Franky buna eminim ben, çoğuyla denktir o da. Bartolomeo'nun bariyeri sağlam iş görebilir gene ve dediğim gibi Sanji Sai ve Killer fazla gelir bunlara. Bu 3 isimden en güçsüzü bile ( Bana göre ) dağ parçalayacak seviyede ve Smoker'dan bile güçlü gördüğüm bir isim. Doberman seviyesi olsalar bile Sai'nin 1-2 beden altında kalıyorlar. Sanji ve Killer'i açıkladım zaten.

Marco, Jozu ve Vista'nın enerjileri baya kalır dövüşlerden sonra. Öyle aman aman bir zorluk yaşamadan çıkacağını düşünüyorum, açıkladım zaten.

Kid, Jinbe'yi yenerken kendide baya yamulacaktır muhtemelen, yüksek zorluk geçeceğini düşündüğüm için, fazla enerjisi kalmaz.

Sanji, Killer, Sai ,Franky, Bartolomeo. Bu isimler sapa sağlam kalsa bile kanımca , Marco Jozu ve Vista 3'lüsüne birşey yapamayacaklardır. Hatta iddia ediyorum yarı enerjileriyle bile götürürler bu işi o 3'lü ( Marco-Jozu-Vista ) .

Sonuç olarak, en iyi yaklaşımım bu konuya orta zorlukla Beyazsakal Korsanları alır diyorum. Diğer yardımcı kaptanlar pek aktif rol oynayacaklarını düşünmesemde.
    • Bilemiyorum ben bu şekilde Kuma>>>>>Jozu desem baskı gelir ama. Dayanak olmadan bence ile Jozu>>>>>Mogard fazla. Dof Jozu’yu ili dakikada kilitledi.

Tek bir açıklama istiyorum. Yanında dandik bir tayfa ve Jozu’dan ki WB’nin en güçlü 3. adamı bile değil 5 tık aşağıda adamla. Rayleigh ve tahminen yüksek kalifiye bir tayfanın peşinden gitmesi ne derece mantıklı Garp>Roger&Rayleigh olsa tamam derim de. Bu adamın en azından Rayleigh’yi oyalaması lazım. Rayleigh Jozuyu maymun eder Jozudan bu kadar aşağıda adamla Rogerın tayfasının peşine düşseydi Garp 40 kere ölürdü. Benim güçlü deme sebebim bu. Siz Jozudan birde 5 tık aşağıda olmasını neye dayandırıyorsunuz.

• Benkei yazdı:

Bilemiyorum ben bu şekilde Kuma>>>>>Jozu desem baskı gelir ama. Dayanak olmadan bence ile Jozu>>>>>Mogard fazla. Dof Jozu’yu ili dakikada kilitledi.

Tek bir açıklama istiyorum. Yanında dandik bir tayfa ve Jozu’dan ki WB’nin en güçlü 3. adamı bile değil 5 tık aşağıda adamla. Rayleigh ve tahminen yüksek kalifiye bir tayfanın peşinden gitmesi ne derece mantıklı Garp>Roger&Rayleigh olsa tamam derim de. Bu adamın en azından Rayleigh’yi oyalaması lazım. Rayleigh Jozuyu maymun eder Jozudan bu kadar aşağıda adamla Rogerın tayfasının peşine düşseydi Roger 40 kere ölürdü. Benim güçlü deme sebebim bu. Siz Jozudan birde 5 tık aşağıda olmasını neye dayandırıyorsunuz.

Jozu bir savaş lordunu haşlarken arkadan gelip kitliyor Dof. Dof'u yenen adamın 3. tümen komutanlarına karşı performansı ortadaydı yani gayet. :) Dof Jozu'dan öyle ahım şahım yukarıda değil.

Jozu nere, Bogart nere. Biri amiralden kan alıyor, ötekini allah unutmuş, allah yardımcısı olsun. .d

• Bogard (çok sevsem de) bence de bu dövüşte yersiz olmuş adamın hiç bir haltını bilmiyoruz o kadar kişi seçilebilecekken. Ama tek diyebileceğim şu Bogard eğer Rayleigh 'nin 1-2 tık altı bir şeyse Karma takım alır.

Yok Cavendish, Vista falan ayarı ise iki türlü de gidebilir. Shanks'I görmek gerek önce. Birebirde WB'den üstün olduğu iddiası olan ve şu an için "havada, karada, denizde en güçlü yaratık" denen Kaido'yu yenip geldi bu adam MF'ye.. Ve bir savaş daha başlatacak kadar dinçlerdi.

Hal böyle olunca ben rahat rahat WB > Shanks diyemem hasta olmasa bile 73 yaşında adam ama tabi hasta olmadan çok daha hayvani olacaktır.

Dediğim gibi Bogard ve Shanks'ın bilinmezliği işi bozuyor.
    • Utsuro yazdı:

Benkei yazdı:

Bilemiyorum ben bu şekilde Kuma>>>>>Jozu desem baskı gelir ama. Dayanak olmadan bence ile Jozu>>>>>Mogard fazla. Dof Jozu’yu ili dakikada kilitledi.

Tek bir açıklama istiyorum. Yanında dandik bir tayfa ve Jozu’dan ki WB’nin en güçlü 3. adamı bile değil 5 tık aşağıda adamla. Rayleigh ve tahminen yüksek kalifiye bir tayfanın peşinden gitmesi ne derece mantıklı Garp>Roger&Rayleigh olsa tamam derim de. Bu adamın en azından Rayleigh’yi oyalaması lazım. Rayleigh Jozuyu maymun eder Jozudan bu kadar aşağıda adamla Rogerın tayfasının peşine düşseydi Roger 40 kere ölürdü. Benim güçlü deme sebebim bu. Siz Jozudan birde 5 tık aşağıda olmasını neye dayandırıyorsunuz.
      Jozu bir savaş lordunu haşlarken arkadan gelip kitliyor Dof. Dof'u yenen adamın 3. tümen komutanlarına karşı performansı ortadaydı yani gayet. :) Dof Jozu'dan öyle ahım şahım yukarıda değil.

Jozu nere, Bogart nere. Biri amiralden kan alıyor, ötekini allah unutmuş, allah yardımcısı olsun. .d
      Jozu hemşire olsa kan alamaz amirallerden.

Bogard Rayleigh gibi olamaz tamam. Ama Garp’ın yanında takılan Roger ile savaşa giren adam Beyazsakal’ın 4. adamı kadar yoksa Allah Oda’nın belasını versin. Akıl sağlığından şüphe ederim. Marco nere Bogard nere desen tamam ama Jozu’da kuvvet ve Elmas savunması dışında hiç bir halt yok.

• Marco >>>> Magellan gördüm ya :D

One Piece evreninde Magellan'a >>>> olacak adam yok zaten. Naruto evreni değil bu.

Ben açıkçası aynı Marineford Garp > Shanks demeyeceğim gibi Marineford WB > Shanks de demem. Ki Garp bu serideki en dinç adam.

Shanks'ın yenmesine ''imkanı olmadığı'' adam bu seride yok yine bana göre.

Mesaj düzenlendi 1 defa, son düzenleyen Earendill ().

• Earendill yazdı:

Marco >>>> Magellan ve Kuma = Ace gördüm ya ölsem de gam yemem :D

One Piece evreninde Magellan'a >>>> olacak adam yok zaten. Naruto evreni değil bu.

Ben açıkçası aynı Marineford Garp > Shanks demeyeceğim gibi Marineford WB > Shanks de demem. Ki Garp bu serideki en dinç adam.

Shanks'ın yenmesine imkanı olmadığı adam bu seride yok yine bana göre.

Yalnız anlamadığın nokta şu. Marco >>>> Magellan dedim doğru, ama 4 tık daha güçlü olması gelipte ezip geçeceği anlamı taşımıyor. Orta zorluk gibi alır. Bastille ile 2 yıl önceki Lucci arası bir fark gibi görüyorum orayı. Bastille >>>> Lucci olduğu gibi.

Magellan tabiki güçlü bir karakter bunu her zaman belirtirim. Sadece senin 4 tık anlayışınla benim 4 tık anlayışım çok farklı. Aralarında 1-2 beden olan karakterler yüksek zorlukla götürüyor işi op evreninde. Beyazsakal gibi dünyanın en güçlü adamı bile John Giant gibi bir koramiral için adayı ters yüz edip öyle deprem çakmayı uygun görüyor ve öyle yeniyor. Ama aralarında 20 beden var.

Kuma , Ace olayında senin görüşün ney? Bogard >>> Ace'ten çok daha mantıklı bu bana göre.
    • Öncelikle Magellan ile Amiral aynı seviyede değil bunu belirtiyim.

Filo Amirali > Amiral > Marco >>>> Magellan gayet uygun bir durum.

Kaldıki Magellan'ın seviyesini çok yüksek yapan şey direk meyvesi. Marco'nun meyvesi daha elverişli, adam Kizaru'dan lazer yağmuruna tutulmasına rağmen yaralarını hızlıca iyileştirme gibi bir yeteneğe sahip. Magellan'ın zehrini alsa ne olacak bu adama, hızlıca iyileşir. Zira bir vuruşuyla Aokiji'yi 10'larca metre uçuran bir adamdan bahsediyoruz burada. 2 yıl önceki Luffy'nin jet bazukasını yiyipte yamulan bir adam değil amiral dediğimiz adamlar. Buna rağmen hala Magellan'ın amiral seviyesine yakın veya o seviyede olduğunu mu düşünüyorsun?

Dediğim gibi Magellan'ın güç seviyesini aşırı artıran şey meyvesi ve yine dediğim gibi Marco'nun meyvesinin bu adamın zehrine karşı çok büyük bir avantajı var. Orta zorluk veriyorum genede bak. Bu iyidir onun için.

Üstelik Marco'nun haki seviyesi çok yüksektir muhtemelen. Katakuri gibi sağ kol olan adamın bile haki gücünü gördük, Marco bu adamdan aşağı değildir haki konusunda.

Bogart'la ilgili ise daha önceki mesajımda açıkladım onu, adamı mangaka unutmuş biz burdan şöyledir böyledir diyoruz. Koramiraller kadar bile aktif görülmedi adam. Garp'ın yanında takılması çok güçlü yapmıyor onu. Bastille'de Fujitora'nın sağ kolu gibiydi ama öyle ahım şahım güçlü mü? Hayır alakası bile yok.
    • Marco > Magellan'a katılıyorum (Marco çok ters) ve Bogard >>> Ace'i (Ace en sevmediğim çar iken Bogard en sevdiğim 4-5 den biri olmasına rağmen) kesinlikle onaylamıyorum.

Ancak Marco ve Magellan'ı karşılaştırırken Magellan Jetto Bazuka ile yamuldu Marco Kizaru'dan lazer yedi bişi olmadı yaklaşımını sağlıklı bulmuyorum. Biraz off-topic kayacağız ancak sohbetin selameti için biraz deşeceğim burayı. Neden bu yaklaşımı sağlıklı bulmuyorum maddelerle anlatayım.

1. Kizaru'nun atak tarzı olan lazer normal bir bedene de sıkılınca o bedende ufak bir yer delip geçiyor (örnek; Luffy ve WB ikiside Kizaru tarafından delinmesine rağmen devam etti yollarına) haliyle üstüne üstlük Marco gibi darbeleri yok sayan (logia + iyileşme gibi adamın meyvesi) bir meyveniz varsa bu ataktan etkilenmemek çok doğal bunda etkilenecek bir şey yok. Öte yandan Jetto Bazuka geniş bir alana dağılan basınç odaklı bir atak bedenden gelip geçmiyor. O bölgeye baskı uygulamaya devam ediyor. Ve Luffy bunu Mr. 3. nin koruması ile yaptı.

2. Luffy battle shounen alemlerinin en kayrılan baş karakterlerinden biri. Her baş karakter pek çok kez yazar tarafından kurtarılır ya da abartılır ancak Luffy bunun level atladığı 3-4 çardan biri.

Luffy'nin kritik, dramatik bir anda zaman atlaması öncesi güç dengelerine göre bir Amirale vurunca onu da yamultup yamultmayacağını bilmiyoruz. Zira Sengoku, Buda Yumruğunun yarattığı şok ile tüm karasakal tayfasının ağzıyla burnunun yerini değiştirirken benzer bir yumruğu Luffy hakisiz fusen ile tek başına tankladı. Hal böyle olunca Luffy'nin lastik meyvesinin gücü o zaman için bile baş karakter olmasından mütevellit zaten çok yüksek seviyelerde. Başka kim karasakal tayfasına tek atakta tek attı ? Magellan. Peki aynı sakal kimi yendi tek başına ? Ace'i. Peki aynı karasakala luffy vurunca ne olmuştu ? Yamulmuştu.

Yani Luffy'nin olayı bu Luffy'den bir karşılaştırma yapmak çok zor.

3- Ama şuradan ben sana bir karşılaştırma yapayım. Marco yanına 14 tümen komutanını (Ace ölüydü, Jozu pertti) ve Crocodile'ı alınca hala Akainu'yu alamıyorlardı. Ancak Crocodile hala Akainu hatta WB'ye karşı saldırı yapabilecek kadar kendisine güveniyordu. Peki aynı Croco kime karşı hiç saldırmadı ? Magellan. Magellan nasıl bir ekibi önüne kattı kovaladı ? Luffy, Ivankov, Crocodile, Jimbei, Yüzlerce 5. Seviye Mahkumu... Üstelik tüm bu koşuşturma içerisinde bir savaş lordu ve tayfasına da tek attı.

Bu Akainu'nun Marco ve ekibine karşı yaptığına yakın bir şey. Nitekim Marco meyvesi gereği Magellana karşı avantajlı bence de Marco > Magellan ..

AMa Marco >>>> Magellan'a katılmıyorum. Zaman atlaması öncesi ve sonrasını kendi içlerinde değerlendirince çok farklı sonuçlar çıkıyor ,beraber değerlendirince çok farklı bu da OP'nin dengesizliğinden ancak zaman atlaması öncesi hakinin dominant olmadığı dünya da Magellan'ın Impel Down şovu ile Akainu'nun MF şovu bayağı benzer.

Tabi Akainu'nun savaştığı grup daha güçlü bu yüzden Akainu >>>> Magellan ancak Marco >>>> Magellan değil bence. Ya da Magellan için Luffy vurdu yamuldu demek de çok hoş olmaz. Luffy dediğim gibi olayı bu olan bir karakter.

-------------------

Konuya dönersek daha önceki mesajımda dediğim gibi Bogard ve Shanks'ın bilinmezliği benim elimi kolumu bağlıyor net bir kararım yok.
    • NABU yazdı:

Marco > Magellan'a katılıyorum (Marco çok ters) ve Bogard >>> Ace'i (Ace en sevmediğim çar iken Bogard en sevdiğim 4-5 den biri olmasına rağmen) kesinlikle onaylamıyorum.

Ancak Marco ve Magellan'ı karşılaştırırken Magellan Jetto Bazuka ile yamuldu Marco Kizaru'dan lazer yedi bişi olmadı yaklaşımını sağlıklı bulmuyorum. Biraz off-topic kayacağız ancak sohbetin selameti için biraz deşeceğim burayı. Neden bu yaklaşımı sağlıklı bulmuyorum maddelerle anlatayım.

1. Kizaru'nun atak tarzı olan lazer normal bir bedene de sıkılınca o bedende ufak bir yer delip geçiyor (örnek; Luffy ve WB ikiside Kizaru tarafından delinmesine rağmen devam etti yollarına) haliyle üstüne üstlük Marco gibi darbeleri yok sayan (logia + iyileşme gibi adamın meyvesi) bir meyveniz varsa bu ataktan etkilenmemek çok doğal bunda etkilenecek bir şey yok. Öte yandan Jetto Bazuka geniş bir alana dağılan basınç odaklı bir atak bedenden gelip geçmiyor. O bölgeye baskı uygulamaya devam ediyor. Ve Luffy bunu Mr. 3. nin koruması ile yaptı.

2. Luffy battle shounen alemlerinin en kayrılan baş karakterlerinden biri. Her baş karakter pek çok kez yazar tarafından kurtarılır ya da abartılır ancak Luffy bunun level atladığı 3-4 çardan biri.

Luffy'nin kritik, dramatik bir anda zaman atlaması öncesi güç dengelerine göre bir Amirale vurunca onu da yamultup yamultmayacağını bilmiyoruz. Zira Sengoku, Buda Yumruğunun yarattığı şok ile tüm karasakal tayfasının ağzıyla burnunun yerini değiştirirken benzer bir yumruğu Luffy hakisiz fusen ile tek başına tankladı. Hal böyle olunca Luffy'nin lastik meyvesinin gücü o zaman için bile baş karakter olmasından mütevellit zaten çok yüksek seviyelerde. Başka kim karasakal tayfasına tek atakta tek attı ? Magellan. Peki aynı sakal kimi yendi tek başına ? Ace'i. Peki aynı karasakala luffy vurunca ne olmuştu ? Yamulmuştu.

Yani Luffy'nin olayı bu Luffy'den bir karşılaştırma yapmak çok zor.

3- Ama şuradan ben sana bir karşılaştırma yapayım. Marco yanına 14 tümen komutanını (Ace ölüydü, Jozu pertti) ve Crocodile'ı alınca hala Akainu'yu alamıyorlardı. Ancak Crocodile hala Akainu hatta WB'ye karşı saldırı yapabilecek kadar kendisine güveniyordu. Peki aynı Croco kime karşı hiç saldırmadı ? Magellan. Magellan nasıl bir ekibi önüne kattı kovaladı ? Luffy, Ivankov, Crocodile, Jimbei, Yüzlerce 5. Seviye Mahkumu... Üstelik tüm bu koşuşturma içerisinde bir savaş lordu ve tayfasına da tek attı.

Bu Akainu'nun Marco ve ekibine karşı yaptığına yakın bir şey. Nitekim Marco meyvesi gereği Magellana karşı avantajlı bence de Marco > Magellan ..

AMa Marco >>>> Magellan'a katılmıyorum. Zaman atlaması öncesi ve sonrasını kendi içlerinde değerlendirince çok farklı sonuçlar çıkıyor ,beraber değerlendirince çok farklı bu da OP'nin dengesizliğinden ancak zaman atlaması öncesi hakinin dominant olmadığı dünya da Magellan'ın Impel Down şovu ile Akainu'nun MF şovu bayağı benzer.

Tabi Akainu'nun savaştığı grup daha güçlü bu yüzden Akainu >>>> Magellan ancak Marco >>>> Magellan değil bence. Ya da Magellan için Luffy vurdu yamuldu demek de çok hoş olmaz. Luffy dediğim gibi olayı bu olan bir karakter.

-------------------

Konuya dönersek daha önceki mesajımda dediğim gibi Bogard ve Shanks'ın bilinmezliği benim elimi kolumu bağlıyor net bir kararım yok.
      Öncelikle şunu söyliyim. Magellan jet bazuka'yı yerken mum adam yanında değildi. Luffy ile Magellan'ın ilk dövüşünü söylüyorum ben. Mr3 yanındayken mum kombinasyonuyla dalıyordu o ayrı. Ama ilk dövüşte Magellan'ın çok tehlikeli olan zehir gücüne karşı koymak için mum kaplaması olmadığından ellerinden vazgeçmek zorunda kaldı ve Magellan'ın bedenine vurdu. Magellan'da bildiğin kendinden geçti o darbeden sonra.

2.olarak Kizaru'nun atağı Wb'yi deldi tamamda Wb dünyanın en güçlü adamı zaten, yoluna devam edecekti adam delinip tek yiyecek değildi. Luffy ise hatırladığım kadarıyla lazeri yedikten sonra işi bitmişti. Sonra İvankov'dan hormon alıp yoluna devam etti, bu nokta çok önemli, lazer yedikten sonra yoluna devam etmedi yani. Hatta Kizaru '' Birşeyler yapabilmek için güçlü olman lazım, burası sana göre değil '' gibi şeyler söylemişti Luffy'e. Luffy'nin 1 lazerlik canı var yani öyle abartı bir durumu yok 2 yıl önce. Ayrıca Momonga'nın 1 kesişi ve Dalmatian'ın 1 shiganıyla kevgire girmiş birisi, Luffy'nin zaman atlaması öncesi güç seviyesi tartışılacak bir mesele değil, Magellan'ın sorunu darbeyi yiyince yamulması. Ha tabi dediğim gibi zehri müthiş bir güç ve Venom Demon'a kadar geliştirmiş birisi 2 yıl önce, Luffy anca dev mum duvarını g3 yumruğuyla iterek bloklayabiliyordu anca. Meyvesi acayip güçlü adamın, bu yüzden seviyesi çoğu kişiden önde.

Crocodile, Jinbe, İvankov bu adamların kaçması birşey ifade etmiyor. Jinbe ve İvankov hatta Crocodile'da orada mf savaşına gidip amaçlarını gerçekliştermek istiyorlardı. Magellan'la karşılaşıp kendimizi yoralım demiyorlar adamlar. Tabiki Magellan'dan güçlü değiller bunu iddia etmiyorum ben. Ama tutupta orada Magellan'la karşılaşmak istemiyorlar '' Korkuyorlar '' anlamı çıkmıyor. Yeri geldiğinde Akaiunu'ya kafa tutan Jinbe'yi görüyoruz. Götünün bokuyla ezik Crocodile bile atar yapıyor dünyanın en güçlü adamına, yani bu adamın Magellan'dan korkmasının imkanı yok bence. Adamın amacı dediğim gibi mf ye gidip Beyazsakal'ın kafasını almaktı. 2 yıl önceki Crocodile zaten güçsüz bir karakter onu özellikle örnek vermen olmamış. Jinbe ve İvankov'un bile amaçları farklı ve şunuda söyliyim İvankov , Luffy gil kaçsın diye Magellan'la dövüşmeyi göze almıştı zaten.

Ayrıca Magellan'dan kaçanlar 5.seviye suçlular değil, Buggy'nin emrine aldığı 3. ve 4.seviye suçlular. Bu pek önemli bir detay değil ama yinede belirtme gereği duydum.

Akaiunu olayına gelirsek , Akaiunu Beyazsakal'dan 2 hakili deprem yumruğu yemesine rağmen karşısına Marco ve tüm tayfasını karşısına alıyor. Magellan'ın yediği jet bazuka ile kıyaslamak pek doğru değil. O savaş devam etseydi ve Shanks savaşa gelmeseydi olaylar çok farklı olabilirdi orada, Akaiunu durdurulamaz bir terördü orada resmen. Magellan'ın baya üst versiyonu yani adam.