Rambo vs Suikastçiler Takımı

• Genel
    • Vs
    • Rambo vs Suikastçiler Takımı

John Rambo bir Vietnam gazisidir. Sayısız çatışmanın, tuzağın ve zor durumun içinden tek başına, çabuk düşünebilme ve genel becerileriyle kurtulmuştur. Uzmanlık alanları ve genel becerileri: gerilla taktikleri, hafif silahlar, basic seviye medikal, zor durumlarda hayatta kalma, yüksek güvenlikli yerlere sızma, gizlilik, iyi sezgiler, avlanma, tuzak kurma, çıplak el kombat, eskrima, bıçak kullanımı, ortalamanın çok çok üstü olimpik seviye fiziksel güç, süper-insan dayanıklılığı ve kondisyonu, yüksek seviyede taktiksel zeka, çok hızlı düşünebilme ve ani kararlar alabilme vs. vs. Tek başına bir orduyu avlayabilir. Albay Trautman'ın söylediğine göre (ki kendisi Rambo'yu eğiten kişi) Rambo gördüğü en iyi asker ve ölüm makinesidir.

VS

Suikastçiler Takımı

John Wick

Jason Bourne

James Bond (Daniel Craig)

SENARYO
      John Rambo, Afganistan savaşından sonra evine dönmüştür. Normal yaşama adapte olmaya çalışan Rambo, bir kurul tarafından fark edilmiş ve Rambo'yu öldürme kararı almışlardır. Bu yüzden kurul dünya üzerindeki en iyi 3 suikastçiden oluşan bir takım oluşturur. Suikastçilerin hedefi Rambo'yu 8 gün içinde öldürüp, bedenini kurula teslim etmektir.
      Kurul, Rambo'nun yerini suikastçiler için saptayarak suikastçileri Rambo'nun olduğu kasabaya gönderir. Suikastçiler, Rambo'nun nerede olduğunu çözmeye çalışırken Rambo, bir şeylerin ters olduğunu sezerek evine gider. Çok geçmeden Rambo'nun yerini saptayan suikastçiler, hazırlanarak Rambo'nun evine girerler lakin bilmedikleri şey Rambo'nun böyle bir girişime hazır olduğudur. Bir çatışma çıkar ve Rambo bacağından vurulur, ancak aynı esnada 3 suikastçiyi de sersemletip daha önceden hazırlamış olduğu çantasını alır ve motoruna binip hızla bir ormana kaçar. Rambo'nun ne kadar becerikli olduğunu bildiklerinden dolayı Rambo'yu takip etmekte acele etmezler. 2 gün boyunca, ellerindeki malzemeler ile neler yapabileceklerini düşünüp, bir plan yaparlar.
      Bu sırada Rambo da boş durmaz. Yeteri kadar uzaklaştığını düşünen Rambo, önce bacağındaki mermiyi çıkartır. Sonrasında ise hazırlığını yapmaya başlar...

Suikastçiler için kazanma koşulları
      - Rambo'yu 8 gün içinde öldür (2 gün hazırlığa gitti yani 6 gün kaldı) ve vücudunu kurula götür.
      - Kurul vücudunu istediği için Rambo'nun olduğu ormanı yakamazlar veya mayın kurup patlatamazlar.
      - Suikastçiler birlikte çalışacaklardır.

Rambo için kazanma koşulları
      - 8 gün süreyle suikastçilerden sıyrılıp hayatta kalmak veya suikastçileri öldürmek.
      - Ormanın dışına kaçıp uzaklaşmak yok, sadece orman içerisinde kalabilir.

Suikastçilerin ekipmanları ve koşulları
      - Her suikastçi için kendisinin en çok kullandığı 2 silah ve 1 bıçak.
      - Her suikastçi için bir çelik yelek (kullanmak zorunlu değil).
      - 8 gün boyunca yetecek kadar yemek ve su.
      - Basic med-kit.
      - Suikastçiler kafasına göre hareket etmez, hepsi uyum içinde görevini tamamlamaya çalışır.
      - Gece görüşü ekipmanları gibi şeyleri yoktur.
      - Zorlandıkları durumda geriye kaçabilirler ve tekrar plan yapabilirler (tabi kaçabilirlerse :D).
      - Dışarıdan yardım kesinlikle yok.
      - Suikastçiler sadece Rambo'nun çok iyi bir asker olduğunu biliyorlar. Gerçekten nelere kadir olduğunu bilmiyorlar.
      - Hepsi için kendi filmlerindeki featler geçerlidir ve hepsi kendisinin en iyi halindedir.

Rambo'nun ekipmanları ve koşulları
      - 20 tane normal ok + 2 patlayıcılı ok ve bir yay.
      - Basic med-kit.
      - 3 gün boyunca yetecek kadar yemek ve su.
      - Dürbün.
      - 1 tane mayın.
      - Bıçak (filmlerde kullandığı).
      - 2 şarjörlü (1 tanesi 30 mermi) AK47.
      - Rambo bacağındaki mermiyi çıkarmıştır ve kanamayı durdurmuştur lakin hala çok acı çekiyordur.
      - Rambo kimlerle karşı karşıya olduğunu bilmiyordur lakin bir suikastçinin (John Wick) onu bacağındaki spesifik noktaya isabet ettirmesinden az çok ne kadar tehlikeli olduklarını tahmin ediyordur.
      - Rambo suikastçilerden 25 km uzaklaşmıştır.
      - Kendisi içinde aynı şekilde kesin bir 2 gün hazırlık süresi vardır (daha fazla hazırlık da yapabilir zira 25km uzakta olduğu için).
      - Tüm filmlerindeki featleri geçerlidir ve kendisinin en iyi halindedir.
      - Dışarıdan yardım yok.

Lokasyon
      Oldukça büyük bir orman.

Kim kazanır? Rambo mu? Suikastçiler mi?

Rambo suikastçileri öldürebilir mi? Veya suikastçilerden kaçabilir mi?

Yoksa suikastçiler Rambo'yu elimine edebilirler mi?
    • Güzel değişik bi konu olmuş eline sağlık. Rambo bir ölüm makinesi kafasına koyduğu şeyleri tamamlamadan asla pes etmeyen biri. Öte yandan diğer 3 kişi de yabana atılacak adamlar değil. Rambo'nun daha önce karşılaştığı askerlere,savaşçılara benzemez. Jason Bourne hakkında bi fikir belirtemiyorum çünkü filmini yarım yamalak izlemiştim. Ama John Wick ve James Bond'ın ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum. Rambo bu adamlarla yakın temasa girse büyük ihtimal kaybeder, tuzaklarla,makineli tüfekle,kamuflaj yetenekleriyle filan bişeyler yapar belki

Rambo'nun ekipmanları + büyük bir orman > Suikastçilerin ekipmanları

Rambo için kazanma koşullarında 8 gün içinde düşmandan kaçma da var öyleyse kamufle,gizlenme yetenekleriyle de kurtulabilir
    • Bu şartlar altında Rambo alır. Yani ekibin tek şansı 6 günlük zamanı tekrar merkeze dönüp gerekli teçhizat ve araçlarla geri gelmeleri idi ancak senaryo şartlarında bu yok. Gerçi öbür türlü de Rambo'nun daha uzağa kaçmasına sebebiyet de verebilirler. O yüzden verilen senaryo üzerinden düşünmek en mantıklısı.

O şekilde düşününce de ellerindeki teçhizatlar ve sık orman arazisinde hazırlıklı bir Rambo'yu alamazlar.

Bond en iyi teknolojiye sahip, Bourne en zekileri (az farkla), Wick de en becerikli olanları. Etrafındaki her şeyi silaha dönüştürme anlamında Wick muazzam olsa da Orman habitatından Rambo kadar yararlanamayacaktır.

Rambo bir Apex Soldier. Ve adamın bu tarz arazilerdeki gerilla savaşları. Bond yanında çok OP bir teknoloji getirmediğine göre ekibin en öndeki ismi Wick. Ancak Wick bile burada Rambo avlayamaz.

Bourne ise açık ara en zayıf ve büyük ihtimalle ilk ölecek olanları.

Rambo içlerinden geçer.
    • Çıplak el dövüşte Born en üstü, John Wick silah kullanmada en mahir olan, Bond ise diğerlerinin aksine teknoloji okuryazarı :D Aslında ben birlikte hareket ettikleri ve takım çalışmasına önem verdikleri sürece bu şartlarda bile alabileceklerini inanıyorum, Rambo kesinlikle deplasman avantajına sahip, teçhizat da daha iyi ama bu üçlü çok güçlü.

Sanırım ben yüzde altmış Rambo, yüzde kırk ekip derdim. Ancak hiçbir kayıp vermeden almaları imkansız, eğer Ramboyu yenmeyi Başarırlarsa dahi aralarından bir ya da ikisi ölecektir. Üçü birden ölmezse tabii.

• Devletin dini adalettir. Hz Ali