Para İle İlgili Sorular
- ??
- off-topic
-
-
Rakatas yazdı:
1- Eğer aylık 50.000 TL geliriniz olsaydı hâlâ bir işte çalışır mıydınız? (Gelir nerden gelir diye sormayın bilmiyorum)
Rakatas yazdı:
2- Eğer çalışmamayı seçtiyseniz gününüzü nasıl geçirirdiniz?
Önce paranın bir kısmını birikime ayırırdım ev ve araba için.
Hafta içi 5 günün 5inde de farklı bir kursa giderdim. Resim, Yabancı Dil, Enstrüman tarzı kurslara giderdim.
Sporla pek aram yok. Spor yapardım.
Hafta sonları ailemle gezmeye giderdim.
Trilyoner olsam da birikim derdim olmazdı.Mesaj düzenlendi 2 defa, son düzenleyen Rakatas ().
-
Rakatas yazdı:
1- Eğer aylık 50.000 TL geliriniz olsaydı hâlâ bir işte çalışır mıydınız? (Gelir nerden gelir diye sormayın bilmiyorum)
Rakatas yazdı:
Rakatas yazdı:
3-Trilyoner olsanız paranızı neye harcarsınız?
-
1-) Eğer 50 bin tl sabit bir şekilde gelmeye devam edecekse ve giderlerim fazla olmayacaksa kesinlikle çalışmam.
2-)Dünyayı geze geze göre göre geçirdim bir on yılımı.İspanya,İtalya portekiz Japonya Amerika brezilya falan.Oraların tarihi yerlerini gezer kültürlerini tanımış olurdum biraz.Sonra kalan yıllarımı Türkiye'de akrabalarım ve Ailemin yanında olurdum.Güzel büyük bir apartmanda tutar yaşardım ailemle.Maddi gelirimin birazını Düşük gelirli Akrabalarımla paylaşırdım.Birazda kızılay Darülaceze gibi vakiflara bağışta bulunurdum.Yazları da daha önce gittiğim ülkere tatil için gene giderdim
3-Trilyoner olsam bu sefer tüm yakın akrabalarım ile birlikte yurt dışına yerleşirdim sanırım.
-
Rakatas yazdı:
Rakatas yazdı:
Rakatas yazdı:
-
Rakatas yazdı:
Rakatas yazdı:
Gezmek, yeni şeyler denemek, ailenle geçirmek, hayır işleri, zanaat ve hobilerine eğilmek vs vs yani ohoohoo
Rakatas yazdı:
Günümüz türkiyesinde 1 Trilyon bir para değil çünkü hatta 10-20 trilyon bile öyle çok bir para değil. İyi bir kentin iyi bir semtinden 2-3 ev anca aldırır sana. Nitekim Trilyonerlikten kastına bağlı.
Eğer bir kaç trilyon ise sanırım Tiny House projeme harcar kalanını aileme verirdim. Ve hala kalanları da ihtiyaç sahiplerine.
Eğer onlarca ya da yüzlerce trilyon ise o zaman sevdiklerimle yurt dışında bir hayat kurardım sanırım. Ve bolca da önce çevreme sonra da diğer ihtiyaç sahiplerine yardım etmeye çalışırdım.
Edit: Anketteki şıkların hiç biri sağlığın ve sevdiklerin yoksa anlamı yok. -
Nabu yazdı:
Günümüz türkiyesinde 1 Trilyon bir para değil çünkü hatta 10-20 trilyon bile öyle çok bir para değil. İyi bir kentin iyi bir semtinden 2-3 ev anca aldırır sana. Nitekim Trilyonerlikten kastına bağlı.
Buradan bir 60 yıl daha yaşasanız bitirmek için her gün 45-50 milyon TL harcamanız lazım. Gayette büyük para eğer bir şeyi kaçırmıyorsam. Boşluğunuza falan mı denk geldi hocam?
-
Para huzur için büyük bir etken, varlığı kendi başına huzurlu kılmıyor ama yokluğunda da huzurlu olunmuyor.
Rakatas yazdı:
Rakatas yazdı:
Rakatas yazdı:
-
Garou yazdı:
Nabu yazdı:
Buradan bir 60 yıl daha yaşasanız bitirmek için her gün 45-50 milyon TL harcamanız lazım. Gayette büyük para eğer bir şeyi kaçırmıyorsam. Boşluğunuza falan mı denk geldi hocam?
.
1. Sorunun cevabî burdaki pekçok kişi gibi hayır.
2. Soru için de orjinal bir cevabım yok yine.Yemek yemeyi çok sevdigim için bol bol en kalitelisinden yemek yerdim ve bunu dengelemek için mecbur her gün 2-3 saat spor yapardım.Geri kalan vakittede yapacak bir süru hobi var zaten.Anime mangasından tut da futbolu ve bilgisayar oyunlarına kadar.
3.Trilyoner olsam da sanırım 2. Soruya verdiğim cevabı verirdim.Çok vizyonlu biri değilim.Ama bir tane ütopik cevap verecek olursam, şöyle birkaç onbin nüfüslü ufak bir ilçeyi alıp okulundan,spor tesislerine kadar baştan aşağı yeniden inşa edip elit bir bölgeye dönüştürmeyi isterdim.Sadece bina dikmek olarak da değil.Açacağım okullara en iyi hocaları getirir, futbol altyapısi kuracaksam en modern şekilde kurar bu bölgeden yetişen insanların en elit bir şekilde yetiştirirdim.. -
Sağlık. Sağlık benim için her şeyden önemli çünkü elimde yok.
Para ise sağlık olsa bile çok önemli çünkü huzurlu bir hayat yaşayabilmek için gerekiyor. Geçinebileceğim, kimseye muhtaç olmayacağım bir miktar yeterli olurdu.
-
Garou yazdı:
Boşluğunuza falan mı denk geldi hocam?
Şu an için trilyon evet hayvani bişi
Shrimp yazdı:
Trilyon diyince Utkan abi büyuk ihtimal eski para ile trilyonu düşündü.Yani günümüzün milyon'u.Kuşak farkının iletişime yansımasinın mini bir örneği .
-
Shrimp yazdı:
Trilyon diyince Utkan abi büyuk ihtimal eski para ile trilyonu düşündü.Yani günümüzün milyon'u.Kuşak farkının iletişime yansımasinın mini bir örneği .
Nabu yazdı:
Boşluk değil de ben eski parayla trilyon gibi düşündüm. Şu an için trilyon evet hayvani bişi
-
Valla parayı sevmem, çok parayı severim.
O yüzden miktarı önemli benim için.
Nabu yazdı:
... Ve hala kalanları da ihtiyaç sahiplerine....
-
Baba diye bir dizi başladı. “Parayla herşeyin kabuğunu alırsın, çekirdeğini alamazsın.” diyor. Ne kadar doğru bilmiyorum."If it's wrong to be powerless, does having power make you right?" LL
-
Paylaş
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Çevrimiçi Kullanıcılar 1
1 Misafir