Sabit Genel Sohbet

• Genel
    • off-topic

Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı

• Yıl 2014, senenin bu zamanları günde 20 bölüm Biliç atıyorum(Arrancar-Karakura savaşı bölümleri)oldukça hızlı zamanlarım. One Piece o sıralar Dressrosa'daydı, mangaturk'de bebelerle Dof amiral seviye diye Luffy fanlarına sövüyorduk. Ne günlerdi harbiden. Şimdi kötü kötü oldu her şey.

• Baya keyifli olacak gibi duruyor.İskelet elemanla karşılaştılar 7-8 bölüm önce.O da tayfaya katılacak heralde.345. bölumdeyim işte.
      Spoilersız, önümüzdeki arctan neler beklemem gerektigini de ufaktan söyleyedebilirsiniz aslında :D

Ordinario yazdı:

İyi eğlenceler.

Teşekkürler.Sana da.

Uncle Paulie yazdı:

Yıl 2014, senenin bu zamanları günde 20 bölüm Biliç atıyorum(Arrancar-Karakura savaşı bölümleri)oldukça hızlı zamanlarım. One Piece o sıralar Dressrosa'daydı, mangaturk'de bebelerle Dof amiral seviye diye Luffy fanlarına sövüyorduk. Ne günlerdi harbiden. Şimdi kötü kötü oldu her şey.

Benim için de tam tersi.O zamanlar lisede sadece ders çalışıp lol oynuyodum.Ne kötu günlerdi.
      .
    • Shrimp yazdı:

Baya keyifli olacak gibi duruyor.İskelet elemanla karşılaştılar 7-8 bölüm önce.O da tayfaya katılacak heralde.345. bölumdeyim işte.
      Spoilersız, önümüzdeki arctan neler beklemem gerektigini de ufaktan söyleyedebilirsiniz aslında :D

Ordinario yazdı:

İyi eğlenceler.
      Teşekkürler.Sana da.
      Bence serinin en güzel arklarından birindesin ve önünde çok güzel bir maraton var. Thriller Bark sonrası serinin en büyük savaşlarından biri başlıyor. Çok zevkli 3 ark var önüne. Şabody, Impel Down, Marineford. Pek çok zirve ve güçlü karakteri göreceksin. Peak zamanları serinin adeta.

Shrimp yazdı:

Benim için de tam tersi.O zamanlar lisede sadece ders çalışıp lol oynuyodum.Ne kötu günlerdi.
      Benim her hangi bir sağlık sorunu olmadan geçirdiğim son sene idi 2014. Yine hafif depresyon vardı ancak şimdikiler yanında hiçbir şey. O yıldan sonra psikoz geçirdim, mental ve fiziksel pek çok rahatsızlığım patlak verdi. Benim için 2014 sondu yani. :D

• Shrimp yazdı:

Baya keyifli olacak gibi duruyor.İskelet elemanla karşılaştılar 7-8 bölüm önce.O da tayfaya katılacak heralde.345. bölumdeyim işte.

Ordinario yazdı:

İyi eğlenceler.
      Teşekkürler.Sana da.

Uncle Paulie yazdı:

Yıl 2014, senenin bu zamanları günde 20 bölüm Biliç atıyorum(Arrancar-Karakura savaşı bölümleri)oldukça hızlı zamanlarım. One Piece o sıralar Dressrosa'daydı, mangaturk'de bebelerle Dof amiral seviye diye Luffy fanlarına sövüyorduk. Ne günlerdi harbiden. Şimdi kötü kötü oldu her şey.
      Güzel yerlerdesin. Thriller Bark arkı içerisinde efsane bir Zoro sahnesi var belki gelmişsindir oraya. Önünde ki arclarda ise ortalık karışacak öyle diyeyim. Hem yeni hemde eski yüzler göreceksin. Özellikle Marineford'un her bir bölümü ayrı olay resmen. Serinin en heyecanla takip ettiğim kısımlarıydı buralar. İyi seyirler. :D

• Beyler Telefon alacağım ama sizlerede bir danışmak istedim.Şu an aklımda olan xiomi redmi note 10 pro var .İnceleme videolarını izledim forumlardan yorumlara baktım genelde olumlu yönde.oyun falan oynamıyorum ama sık sık telefonu gün icinde kullanıyorum (sosyal medya,film dizi vs)kamera da çok önemli değil ama çök kötü bir kamerasıda olsun istemen.Batarya ve hızlı şarj olması ve donma kasma sorunu olmaması benim için en dikkate ettiğim şeyler.Sizce alınır mı yoksa daha iyi bi telefon öneriniz varmı ?

• Mihawk yazdı:

Beyler Telefon alacağım ama sizlerede bir danışmak istedim.Şu an aklımda olan xiomi redmi note 10 pro var .İnceleme videolarını izledim forumlardan yorumlara baktım genelde olumlu yönde.oyun falan oynamıyorum ama sık sık telefonu gün icinde kullanıyorum (sosyal medya,film dizi vs)kamera da çok önemli değil ama çök kötü bir kamerasıda olsun istemen.Batarya ve hızlı şarj olması ve donma kasma sorunu olmaması benim için en dikkate ettiğim şeyler.Sizce alınır mı yoksa daha iyi bi telefon öneriniz varmı ?
      Redmi Note 10 Pro internette 8 bin tl civarında, aynı fiyata yada 500 tl fazlasına 11 Pro var. 11 Pro incelemelerine de internetten bak derim, 10 Pro'ya göre daha fazla güncelleme alır.
    • teddybear01 yazdı:

Mihawk yazdı:

Beyler Telefon alacağım ama sizlerede bir danışmak istedim.Şu an aklımda olan xiomi redmi note 10 pro var .İnceleme videolarını izledim forumlardan yorumlara baktım genelde olumlu yönde.oyun falan oynamıyorum ama sık sık telefonu gün icinde kullanıyorum (sosyal medya,film dizi vs)kamera da çok önemli değil ama çök kötü bir kamerasıda olsun istemen.Batarya ve hızlı şarj olması ve donma kasma sorunu olmaması benim için en dikkate ettiğim şeyler.Sizce alınır mı yoksa daha iyi bi telefon öneriniz varmı ?
      Redmi Note 10 Pro internette 8 bin tl civarında, aynı fiyata yada 500 tl fazlasına 11 Pro var. 11 Pro incelemelerine de internetten bak derim, 10 Pro'ya göre daha fazla güncelleme alır.
      Çok detaylı bakmasamda bir kac yere baktım ama ordaki yorumlarda yarısı olumlu yarısı olumsuz.Genel görüş 10 pro'nun daha iyi olduğu yönünde gibi.

• Mihawk yazdı:

Sizce alınır mı yoksa daha iyi bi telefon öneriniz varmı ?
      Alınır.

Uzun yıllardır Samsung kullanan biri olarak bence Samsung Düşük-Orta / Orta gibi segmentlerdeki f/p değerini yitirdi. Annem de, yeğenimde Xiaomi Redmi serisi var çok memnunlar. Bende ise 2019 Galaxy A70 var (bundan önce de 2016 Galaxy A5 vardı) ve o kadar da memnun değilim.

Bence Xiaomi Redmi Note serisi güzel. Sana diyeceğim sadece tek bişi var. Oyun falan çok oynamam demişsin, telefondan editing yapan ya da telefon kamerası ile çok fazla pro (ya da pro-like diyelim) çekim yapan biri de değilsin sanırım. Bu durumda bir önceki jenerasyon olan Redmi 9 Note Pro alsan da seni götürür. Aralarında 11 ay var sadece yani, eski jenerasyon deyince çok eski düşünme.

9. nesil Note Pro su ile 10. Nesil'i arasındaki farkı da bu linkten bakabilirsin.

gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10662&idPhone2=10217

Yani görsellik (display denen şey) çok çok daha iyi elbette yeni olan da , Kamera'ya da ciddi takviye gelmiş. Ancak benchmark (performans testleri) değerleri aşağı yukarı aynı. İşlemcileri, Çekirdekleri vesaire de benzer.

Aralarında 1K ila 1.6K arası fiyat oynuyor. Hani biraz daha tasarruf yapayım o ekstra para aileme kalsın ya da o kalan parayla da başka bir ihtiyacımı gidereyim vesaire dersen eğer bence Redmi 9 Note Pro da yetecektir ihtiyaçlarına.

Eskiden , Note 10 Pro çıktığında Note 9 Pro ile arasında 700 ila 850 TL arası bir fark vardı. Biri 3bin TL iken diğeri 3700-3900 bandı arasında idi. O yüzden o kadarcık parayı fazladan verip Note 10 Pro almak mantıklıydı ancak dediğin gibi, Note 10 Pro'yu full potansiyeli ile kullanmayacaksan eğer Note 9 Pro'yu da düşün derim.

Şu an da Akakce.com'a göre en ucuz 10 Pro 7.3K TL iken en ucuz 9 Pro 5.7K TL Farklı eklentilere ve de mağazalara göre 10 Pro'nun fiyatı 7.3K ila 12K arası gidip geliyorken 9 Pro'nun fiyatı 5.5K ila 8.5K arası geziyor.

Ha yok abi para sıkıntı değil, en iyisi ne ise o olsun diyorsan. 8K altında daha iyi bir telefon var mı emin değilim. güzel tercih. Ve tekrar söylüyorum Note 10 Pro kesinlikle , Note 9 Pro'nun tüm eksiklerini gideren çok net bir biçimde daha iyi olan telefondur. Ses, Görüntü,Hız, Kamera,Sensörler hepsinde daha iyi ve optimal. Ancak eğer daha da f/p bir ürün istersen . 6K altında bulabileceğin Note 9 Pro'yu da düşün derim. İmkanın varsa elbette 10 Pro git ama unutma iş performansa, işletmeye gelince 10 Pro'nun AnTuTu puanı sadece %6 daha yüksek.
    • Nabu yazdı:

Redmi 9 Note Pro alsan da seni götürür. Aralarında 11 ay var sadece yani, eski jenerasyon deyince çok eski düşünme.
      2023'de, 2020'de çıkmış bir telefonu 0 olarak almayı önermem. Ben Mi 9T kullanıyorum, 2019'da çıkmasına rağmen Xiaomi 6-9 ay önce yazılım güncellemesi vermeyi kesti, Redmi 9 Note Pro da ya güncelleme almıyordur yada yakında güncelleme almayı keser. Şu an kullandığında sorun yaşamasan da geleceği ölü bir telefon olur, daha yeni çıkmış bir telefon seni daha uzun süre götürür. Ancak ikinci elde temizini ucuza bulabilirsen iyi bir seçenek olabilir.
    • pain.killer yazdı:

Erken Seçim ve Kur’an yakma olaylarının peş peşe gelmesi beni hayretler içine düşürüyor.

Güzel ülkeme en lazım olan şey sonuçta böyle olaylar :/
      Kur'an yakma olayına tepki olarak Atatürk heykellerini sökmüşler bazı okullarda iş yerlerinde vesaire.

Atamın olayla alaka seviyesi. :pensive:

• Yalan olduğu o kadar belli ki :D Adam gerçekten ölse kimse inanmayacak :D

Spoiler Göster
      Bu arada linki açmadan fake link olduğunu teyit edebiliyorsun. Sağ tıklayıp bağlantıyı kopyala deyip, o bağlantıyı başka yere yapıştırınca random bir youtube linki çıkıyor. Açmadan da çürütülebiliyor :D :D
    • Rakatas yazdı:

Mihawk yazdı:

Çaycı hüseyin olarak bilinen Alpaslan Özmol vefat etmiş.
      Ne zamandır öldü haberini almıyoduk. Meraklandıydık nerelerde diye.
      Rahmetli ölmeyi unuttu herhalde derken ölüm haberini aldım.Bayadır ölmüyordu öldüğü iyi oldu xd.

Nabu yazdı:

Yalan olduğu o kadar belli ki :D Adam gerçekten ölse kimse inanmayacak :D

Spoiler Göster
      Bu arada linki açmadan fake link olduğunu teyit edebiliyorsun. Sağ tıklayıp bağlantıyı kopyala deyip, o bağlantıyı başka yere yapıştırınca random bir youtube linki çıkıyor. Açmadan da çürütülebiliyor :D :D

Nasreddin Hoca misali ya tutarsa diye koydum ama tabi sizin gibi yılların tecrübesi elbette bu numarayı yemez :D