Uncle Paulie yazdı:
Ahlakımız da çökmüş ülkece böylece görmüş olduk. Bunları yapan her türlü pisliği yapar, her türlü suçu işler. Bunun affı yok.
Sabit Genel Sohbet
- Genel
- off-topic
Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı
-
-
Uşak Belediyesi yüz bin battaniye dağıtmış.
- Devletin dini adalettir. Hz Ali
-
Sabahtan beri gerek sosyal medya, gerek forumlar her yere yazıp yazıp siliyorum düşüncelerimi ve hislerimi.
Komplo teorisyenleri, yağmacılar, troller, rant sağlayanlar... Birine bir şey desek diğeri patlıyor, diğerine bir şey söylesek diğeri patlıyor.
Artık "insanlara" ümidimi kaybettim. Ne diyeceğimi bilmiyorum çünkü düzeltebileceğimiz bir şey yok. Elimden gelen tek şey yardım göndermek.
Açıkası şu an cümleleri bile toplayamıyorum. Gördüğüm bir hastane videosundan sonra zaten geçmişi hatırlayınca...
Soğukta sadece hastane kıyafetiyle dışarı çıkarılmış titreyen annelerimiz, babalarımız, abi ve kardeşlerimiz..
Bunları gördükten sonra BİM'i yağmalayıp televizyon alanlar..
Neyse susuyorum.. Cümleleri toparlamak zor öfkeden, üzüntüden, sinirden.
Sadece güvenilir kuruluşlara yardım edelim arkadaşlar, 3-5 lira demeyelim edelim. -
Öyle umut kesmek yok, kaç yaşında teyzemiz Ordu'da omzuna ne bulduysa alarak yardıma koşmuş. Evet içimizde çok fazla haysiyetsiz, çok fazla çürük yumurta var. Ama bu milletin özü belli. Atlatacağız İnşallah
otelz.com/gecmisolsunturkiyem?…5gOFBBSGKFSCQefbO08t152E4
Burada ücretsiz otellerin listesi var. Sağda solda paylaşmaya çalışalım- Devletin dini adalettir. Hz Ali
-
Ne kanı bozuklar duruyor ne de eli öpülesi Teyzelerimiz...
-
Arkadaşlar, İzmir-Gaziemir Fuar/EXPO Yerleşkesindeki D Holünde gerçekleştirilen Ana Yardım Toplama ve Dağıtım Merkezinde çalıştım bu sabahtan beri, az önce eve geldim. Gece tekrar gitme niyetindeyim.
Öncelikle şunu diyeyim; umutsuzluğa kapılmayın. Yağmalara, hırsızlara, yalancılara, simsarlara odaklanıp, pozitif şeyleri gözden kaçırmayın. Anormal bir yardım toplanıyor. Allah razı olsun halk resmen kendi kendini iyileştiriyor. Gerçekten güzel şeyler oluyor, gerçekten güzel insanlar var. Bu ilk diyeceğim idi.
İkinci diyeceğim şey, aşırı iş yükü sebebiyle bu ana toplama ve dağıtım yerlerinde gönüllü çalışan ihtiyacı olabiliyor. Lütfen Şehrinizdeki ana toplama ve dağıtım merkezlerinde gönüllü çalışın, imkanınız varsa.
3. olarak bu merkezlerde (en azından benim olduğum yerde) ani iş yükü ve de acele sebebiyle düzgün bir sistem oturtulamamış. Ürünleri sınıflandırma, tastifleme ve de istifleme de çok fazla vakit kaybına sebep olan hatalara takılınıyor.
Orada çalışan insanların işini kolaylaştırmak için,göndereceğiniz yardımları türlere ayırın. Battaniyeleri bir yere, erkek giyimi bir yere, bebek ihtiyaçlarını bir yere, hayvan ihtiyaçlarını bir yere, havlu ve yastıklar bir yere, bere ve eldivenler bir yere vesaire gibi.
Ayrıca 2. El, Sıfır olarak da paketlerinizi ayırın. Ve üzerlerine bu şekilde "Sıfır Battaniye" , "2. El Erkek Kışlık Giyim" gibi yazarak merkezlere öyle yollayın. O kadar çok hızlandıracak ki şu yaptığınız süreci. Bizim gibi sahada çalışanlara sadece gerekli paketleri alıp,söz konusu istiflere koymak sonra da tırlara doldurmak kalacak. Ha çok şükür hali hazırda Tırların dolaşım hızından daha hızlı yardım toplanıp, tastifleniyor ancak yine de sahadakilerin işini kolaylamak için siz de evinizde böyle bir şey yapabilirsiniz.
Ayrıca bazı belediyeler "2. El yardım almıyoruz" diyormuş. Arkadaşlar dinlemeyin, eğer lokal belediyeler, muhtarlıklar almıyorsa direkt ana toplama ve dağıtım merkezlerine götürün. Çünkü felaketin boyutu devasa , bir kağıt mendile bile ihtiyaç olacak. 2. El almıyoruz diyeni ciddiye almayın.
2. El yardımı yapacak olanlar da lütfen yardımlarını temiz ve de sağlam şekilde yollasınlar. Tanrı hepimizin yardımcısı olsun.
Lütfen sosyal medya hesaplarınızda da bu uyarıları yapın. -
Kan vermeye de çalıştık, iki gün boyunca doluluk sebebiyle kan alamayacaklarını belirttiler. Yardımlarımızı gönderdik de insana yetmiyor, sürekli daha fazlasını göndermek istiyorsun. Bulunduğum yerde kargo ve paketleme vs yeterli kişi vardı bu yüzden el atmadım. Her beraber atalatacağız İnşallah.
-
Ben de az önce AHBAP'a bağışta bulundum doğal afet bölümünden.
-
ChildofLightness yazdı:
Bulunduğum yerde kargo ve paketleme vs yeterli kişi vardı bu yüzden el atmadım.
-
Benim ufakcık ilçemde bile insanlar ellerinden geldiğince yardım yapıyor.
Ulaşımlarda sıkıntı çıkmazsa enkazlardan kurtarılan kişilere yeterli bakımı yine halkın kendisi verebilir gibi. -
-
Kızı vefat etmiş babası elini bir an bile bırakmıyor. Bu nasıl bir acı
-
Bizim apartmanda da yardım toplanıp götürüldü dün gece. Başka arkadaşın apartmanında da toplanmış. Maşallah, herkesin eline sağlık, herkesten Allah razı olsun.
-
Tekrardan hatırlatalım, arkadaşlar elinizden geldiğince kan verin, etrafımızdaki, sosyal platformlardaki herkesi kan vermeye davet edin. En çok ona ihtiyaç olacak.
-
Etlik Şehir Hastanesi'ne yardım göndermek isteyen varsa göndermesin, çünkü aşırı yardım yapılmış ve koyacak yerleri yokmuş. Biz üç bebek bezini veremeden geri döndük.
-
İzlemenizi tavsiye ediyorum.
-
Nabu hocam, şiddet oranı olarak 1939 Erzincan Depreminden daha küçük olmasına rağmen neden Cumhuriyet Tarihinin en büyük depremi deniliyor?
Ayrıca bazı uzmanlar bu deprem öyle büyük ki, binalar depreme hazır dahi olsa dayanamazlardı diyorlar, doğru mudur?- Devletin dini adalettir. Hz Ali
-
ChildofLightness yazdı:
Nabu hocam, şiddet oranı olarak 1939 Erzincan Depreminden daha küçük olmasına rağmen neden Cumhuriyet Tarihinin en büyük depremi deniliyor?
Ayrıca buna en büyük denmesinin sebebi sadece depremin büyüklüğüne değil, şiddetine de bakılması ve şiddet değeri de depremin yıkıcılığı ile ölçülür. Bunun yıkım oranı çok fazla olduğundan ve de 7.5 , 7.7 8 saat arayla birbirlerine bir kaç 10 kilometre arayla olduğundan bu felaket son 500-600 yılımızın en büyük doğal afeti.
ChildofLightness yazdı:
Ayrıca bazı uzmanlar bu deprem öyle büyük ki, binalar depreme hazır dahi olsa dayanamazlardı diyorlar, doğru mudur?
Ancak "hazır olmak" anlayışı "Japonya olmak" gibi bir şeyse o zaman bal gibi de dayanırdı arkadaş. Kimse çarpıtmasın.
Ben de gece vardiyasından geri döndüm. Gene yardım merkezindeydim. İnsanın içi umut doluyor ancak sistemsizlik de can sıkıyor. -
Peki Türkiye'yi kısa zamanda depreme dayanıklı hâle getirmek mümkün müdür?
Bu arada Charlie Hebdo bir şey paylaşmış.
Tank göndermeye ihtiyaç kalmadı yazmışlar.
-
ChildofLightness yazdı:
Peki Türkiye'yi kısa zamanda depreme dayanıklı hâle getirmek mümkün müdür?
-
Paylaş
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Çevrimiçi Kullanıcılar 3
3 Misafir
-
Etiketler