KahramanBaykuş Forumunun Size Kazandırdığı Şeyler

• Genel
    • off-topic
    • KahramanBaykuş Forumunun Size Kazandırdığı Şeyler

Konu belli :D Kendimden örnek vermem gerekirse :
      • Büyük harf kullanımına dikkat etmemi sağladı
      • Noktalama işaretlerine dikkat etmemi sağladı
      • İyi metin yazmayı öğrendim
      • Gayet güzel bir arkadaş ortamı kazandım :D
      • Bazı konulara dikkatlice düşünmemi sağladı
      Evet benimkiler bu şekilde, peki size kazandırdığı şeyler nedir ?
    • Bana sağladığı ve kazandırdığı bir kaç şey var.

Sağladığı şeyler
      •DH çöplüğünden kurtulmak
      •Saygılı bir ortam
      •Uzun uzun mizahi ve seviyeli tartışma ortamı
      •Tamam he he deyip geçilmeyen bir tartışma ortamı
      •Fikir özgürlüğü: Burada tanrıya inanmadım dedim herkes kendi hayatının tanrısıdır dedim bazı konularda cevaplara tam tersi cevap verdim ama bana yürü git lan buradan diyen yada ateist diyen (zaten değilim) kimse yok.

Kazandırdığı şeyler
      •Samimi bir arkadaş ortamı ki ben normalde pek arkadaş sevmem çevrem ve benim onlara göre fiziki ve kişilik olarak değişik olmam yüzünden ama burada öyle bir şey yok.
      •Felsefi bir ortam.Ben edebiyat,diğer sanatlar ve özellikle felsefeye düşkün biriyim burada o düşkünlük var.
      •Sessizlik.Şimdi ne alaka denilmesin gereksiz insan burada yok.
    • Böyle konuları görünce çabalarımız boşa gitmemiş diyorum vallahi, forumun ilk gününden bu yana olan ve forum kurucularının bir takipçisi olarak sevindim.

Benim @Nabu ile tanışmam Mangaturk zamanlarına dayanıyor. 2012-2013 yani... Fancanyon döneminde de sonlarına doğru bulunmuştum.(Ve başları.) Tarık olsun diğerleri olsun diğer eski arkadaşlar olsun müzik, anime manga, felsefe gibi konulara daha derin bakmamı sağladılar. Yer yer onlar beni, ben onları kanser etmişizdir tabii ki :D yine de tartışma kültürüme çok şey kazandırdığını söyleyebilirim bu ortamların. Tabii yer yer çekip gittiğim çok oldu ama, o da :D

• Galiba edebiyata, felsefeye ilgim bu forum sayesinde ortaya çıktı. Buradaki kafası açık insanlar sayesinde. Benim çevremde dini imanı, özgür iradeyi falan tartışacak insanlar hiç olmadı. Saçma sapan fikirlerle bi konu açmıştım tanrı düşüncesi nasıl oluşmuştur diye, ne saçmaladım silsem mi falan diye düşünürken altta tartışma çıktı, ben de dahil oluyordum ara ara, Lorem Ipsum'la Feindbild satranç maçı yapar gibi tartıştılar. Çok iyiydi o böyle zekaların çarpışması falan. :D sadece onlardan bahsettim de diğerlerini tek tek saymasam da ortamı güzelleştiren bir sürü insan var.
      Abarttım mı doğruyu mu söylüyorum bilmiyorum ama illa ki sanal da olsa böyle entellektüel bir ortamda bulunmak büyük şanstı. Şimdi çoğu gitmiş onların ;(
    • Böyle güzel bir geri dönüş konusu açıldığı ve de altına değerli forumdaşların, dürüst ve samimi hissiyatlarını paylaşmaları gerçekten bizim gibi (hatta şu sıralar sadece benim de diyebiliriz ) hiç bir maddi karşılık beklemeden üstüne üstlük pek çok da maddi masraf yaparak koruduğu bu ortam ve de edindiği misyon adına çok besleyici ve gururlandırıcı. Evet biliyorum sadece 3-5 geri bildirim var burada ancak. Yine de benim için hazine değerinde.

:smilingowl:

Edit bana kazandırdıklarına gelince, foruma girmeye ve saçmalamaya çalışan ya da forumda zaman içinde var olan onlarca saçma sapan genç insan görmeme rağmen. Geriye kalan kaymak ve kemik ekip bana gelecek adına umut veren cinsten. Ayrıca insanlara düzgün tartışma ve paylaşma ortamı verince değişebilecekleri, toksik ortamlarda olduklarından farklı bireyler olabileceklerini düşünüyordum ve pek çok arkadaşımız beni haklı çıkarttı.

Evet sitemlerim ve de sızlanmalarım var pek çok forumdaşa dair ancak totalde bana kazandırdığı şey, kendi meramımı genç dimağlar ile paylaşabilme neşesi ve de gelecek için umut beslemeye devam etme şevkini kazandırıyor diyebilirim. Ancak bu şevki ve de neşeyi korumak her zaman çok da kolay olmuyor. Özellikle benim gibi sürekli tek başınıza bir şeyleri yapmaya çalıştığınızda. Yine de bugününe şükür :D
    • En radikal değişim olarak anime izlemeye ve uzak doğu çizgi romanlari okumaya başlamam diyebilirim.

Tartısma üslubumun eskiye göre çok daha olgunlaştığını söyleyebilirim.

Başta Utkan abi olmak üzere diğer forum sakinlerinin de katkılarıyla birçok konuya daha geniş ve tarafsiz perspektifte bakmaya öğrendim.Eskisi kadar değişime kapalı değilim, fikirlerim diğer fikirleri okuduktan sonra daha farklı şekillenebiliyor.

Birçok farklı konuda pek çok bilgi edindim.

İlk aklıma gelenler bunlar.
      .
    • Bu forumdan önce verilmek istenen mesaj, ana fikir gibi lafların sadece paragraf çözerken karşımıza çıktığını diğer her şeyi oku geç sanıyordum (mangalar için özellikle). Burda öğrendim her şeyi oku geç yapmayıp yazarın ne demek istediği hakkında biraz düşünmeyi. Gerçi hala yapamıyorum da olsun.

Özellikle iki-üç kişinin hayat hakkında çok yönlü bilgilerini okuyup kıskandım. Onlara benzemek için ben de önceye göre daha fazla okumaya, izlemeye başladım farklı farklı konular hakkındaki eserleri.

Yine bu forumdan önce felsefeye pek alaka duymazdım. Ama burada son 1- 2 aydır felsefeye karşı bir ilgim oluştu. Bu da bana kazandırdığını en sevdiğim özellik zaten. Bazı forum üstatları burası sadece vs muhabbeti yeri mi diye soruyordu. Aslında ben bu forumu bulduğumda tek amacım oydu ama sonradan yaptıkları bana da dokundu biraz.

Bu forumu bulduğumda anime nedir manga nedir pek bir şey bilmiyordum. Sadece Naruto ve Bleach ve FMA okumuştum/ izlemiştim. Ama burada daha başka güzel seriler de görüp okudum.

Daha başka şeyler de vardır belki ama aklıma gelmedi. Keşke önceki kurduğunuz forumlarda da bulunabilseydim. @Nabu uya tüm forum adına teşekkür edeyim. Böyle hoş bir ortamı herhangi bir karşılık beklemeden kurduğu için.(Hatta beklediği karşılık bile iyi bir şey. En küçüğünden örnen verirsek, adam; okuyun bulamadığınız/ anlamadığnız olursa bana sorun diyor. vs konuları için bile olsa bizi araştırmaya teşvik ediyor.)

Mesaj düzenlendi 2 defa, son düzenleyen Rakatas ().

• Otuzlu yaşlardayım. Hayatımda ilk defa forum kullanıyorum. Diğer forumdaşlara karşı saygılı ve doğru bir üslup kullanmaya çalışıyorum. Kimseyi kırmamaya özen gösteriyorum.
      Forum hakkında bilmediğim bir çok şey var. İmza koymayı bile bilmiyorum. Ancak burada bulunma sebebim yeri geldiğinde gülmem. Bir mesaj sizi güldürebiliyorsa bu yaşadığınız keyifli bir an olduğu içindir.
      "If it's wrong to be powerless, does having power make you right?" LL