One Piece Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

• ??
    • Vs
    • manga
    • anime!
    • Monolith yazdı:

Aramaki orada Kınları rahatça almıştı hatta Yamato'nun kral hakili saldırısına bile ah dedi geçti sadece.
      Hayatlarının savaşından çıkıp daha yeni kendini toparlayan birine karşı dövüştü. Kral Hakili atağa ah dediğe momonosukenin ısırmasına da bağırdı. Acemi alevine, kendini yenilemesi gerekti vesaire. Kusura bakma da korkunç bir performans idi.

Monolith yazdı:

Shanks geldiğinde de bir Yonko ve tayfası ile durduk yere savaşmamayı tercih etmesi normal.
      Savaşmamayı tercih etmek ile yüzlerce kilometre uzaktaki adamın kral hakisine neredeyse secde etmesi başka bir şey.

Monolith yazdı:

O yüzden bu sahneden direkt seviye biçmek hatalı olur diye düşünüyorum.
      Ben de sağlıklı bulmuyorum bence de bir kez daha görmek gerek. Ancak en azından "şimdilik" diğer amirallere yakın duran bir yanı yok. Sabo'nun tek başına Fuji + Aramaki'ye dalması, Fuji'yi yaralaması ve de sonra kaçabilmesi durumu da eklenince.Fuji ile Aramaki diğer amirallerden bir tık gerideler. Aramaki de Fuji'den bir omuz aşağıda duruyor şimdilik. Nitekim Aramaki ile Kuzan'ı yakın görmüyorum.
    • Nabu yazdı:

Hayatlarının savaşından çıkıp daha yeni kendini toparlayan birine karşı dövüştü. Kral Hakili atağa ah dediğe momonosukenin ısırmasına da bağırdı. Acemi alevine, kendini yenilemesi gerekti vesaire. Kusura bakma da korkunç bir performans idi.
      Ondan önce King ve Queen'i aynı anda aldı bu adam yalnız. Ateş zaten doğal düşmanı gibi bir şey ona karşı yanması çok doğal. Zaten çok kanser bir gücü var yeniden filizlenip aldığı hasarlar yokmuş gibi devam edebiliyor. O bağırmasıda her şeye fazla tepki vermesinden ötürü zaten. Esinlenildiği Japon aktörde yer aldığı filmlerde o tarz tepkiler veriyormuş. Güçsüz olduğunu göstermez bu. Engin abi şu videosunda 12: 17'de gayet güzel açıklamış Aramaki'nin durumunu.

• Monolith yazdı:

Ondan önce King ve Queen'i aynı anda aldı bu adam yalnız
      1-Sürpriz atak
      2- King yerde sargılarla yatıyordu
      3- Queen en zayıf 2. kumandan olabilir zaten onu da havada iken yakalıyor.

Akainu 12 Tümen Komutanı + Jinbei + Croco'yu önüne katabiliyordu. Ona kıyasla.

Monolith yazdı:

Güçsüz olduğunu göstermez bu.
      Çapsız olduğunu gösterir.

Monolith yazdı:

Engin abi şu videosunda 12: 17'de gayet güzel açıklamış Aramaki'nin durumunu.
      Kusura bakma ancak açıklayan Engin ise zaten hiç ciddiye almam. Adam OP konusunda çok subjektif hele de denizciler ve amiraller konusunda daha da hassas.
    • Nabu yazdı:

1-Sürpriz atak
      2- King yerde sargılarla yatıyordu
      3- Queen en zayıf 2. kumandan olabilir zaten onu da havada iken yakalıyor.

Akainu 12 Tümen Komutanı + Jinbei + Croco'yu önüne katabiliyordu. Ona kıyasla.
      Sürpriz atak değil Aramaki ben sizi saldırmamanız konusunda uyarmıştım diyor. Yani ikisi de birlikte dalmışlar Aramaki'ye öncesinde. Kolayca alt edip gördüğümüz hallerine sokuyor işte. Ben zaten Akainu ile kıyaslamadım Aramaki'yi ama Fujitora'dan Kizaru'dan çok bir aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum.

Nabu yazdı:

Kusura bakma ancak açıklayan Engin ise zaten hiç ciddiye almam. Adam OP konusunda çok subjektif hele de denizciler ve amiraller konusunda daha da hassas
      Engin abi düzgün yorumlar yapan birisi gayet. Amiralleri seviyor ama öyle sanılanın aksine koyu fanı değil. Hatta teke tekte amiraller İmparator alamaz demişliği var. Yani objektif bir yorumlama yapıyor orada. Fandom inanılmaz zayıf görüyor Aramaki'yi. Ben zamanı gelince sanılandan daha güçlü olduğunu göstereceğini düşünüyorum.
    • Aramaki seride amiral karizmasını hiç eden tek karakter. Ben her zaman amirallerle imparatorları yakın gördüm bir iki tık imparatorlar güçlüdür desem bile. Ancak Yeşil Boğa kendi ağzıyla ve tavırlarıyla denk olmadığını belli ediyor. Diğer amiraller için hala epey yakın denebilir. Akainu gayet bir İmparator alabilir mesela. Big Mom'ı alabileceğini düşünüyorum hatta ben. Keza Sengoku, Aokiji, bir ihtimal Kizaru, Kong gibi isimler de bu potaya dahil. Ama Yeşil Boğa'yı oraya almamız için hiçbir gösterge yok. Ha ben uzak olduğunu da düşünmem ancak yakın da değil ok.

Bu arada Türkiye'de beğendiğim tek bir anime kanalı yok. Bazları hareketlerinin çok çocuksu ve itici olmasını geçtim dişe dokunur bir paylaşımları da yok. Hele bazıları direkt wikiadaki bilgileri video olarak koyuyorlar. Yani bir de katıla özel koyuyorlar. Geçin allasen.

• Monolith yazdı:

Engin abi düzgün yorumlar yapan birisi gayet.
      Uzun bir süre kanalının abonesiydim ve bence de düzgün yorumları olan biri ancak izleyiciye sevimli gözükmek adına bazen gerçeği söylemiyor. Zaten abonelikten çıkmam da böyle oldu. Bir insan düzgün yorum yapabiliyor diye her dediği doğru demek değil. Adam videosunda "belki de en güçlü amiral" demiş :) Göreceğiz...

Monolith yazdı:

Sürpriz atak değil Aramaki ben sizi saldırmamanız konusunda uyarmıştım diyor.
      Birisini sesli olarak uyarman bir kaç saniye sürer en fazla. Adam kafalarına puff diye daldı. Kimse adada bir Amiral beklemiyordu sonuçta.

Monolith yazdı:

ama Fujitora'dan Kizaru'dan çok bir aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum.
      Bence de "çok aşağı kalır bir yanı" yok. Ancak "aşağı kalır yanı" var. Farklı şeyler. Ha ileride elbette daha güçlü dönebilir bu OP için hep böyle olmuştur zaten ancak şu ana kadar gördüklerimizin Amiral'e yakışmadığı çok net ortada.
    • Nabu yazdı:

Uzun bir süre kanalının abonesiydim ve bence de düzgün yorumları olan biri ancak izleyiciye sevimli gözükmek adına bazen gerçeği söylemiyor. Zaten abonelikten çıkmam da böyle oldu. Bir insan düzgün yorum yapabiliyor diye her dediği doğru demek değil. Adam videosunda "belki de en güçlü amiral" demiş Göreceğiz...
      Ben gerçeği söylemediğine denk gelmedim valla şu zamana kadar. Videolarını beğenmiyor olabilirsin tercih meselesi. Bana göre videolarında kendini geliştirmeye devam ediyor. Yeni kamera almıştı geçen. Daha profesyonel olma yolunda ilerliyor. En güçlü amiral çıkacağını sanmıyorum ama gayet güçlü çıkacaktır. Doflamingo'da Aramaki için canavar gibi güçlü olduğunu söylüyordu.
    • Uncle Paulie yazdı:

Bu arada Türkiye'de beğendiğim tek bir anime kanalı yok. Bazları hareketlerinin çok çocuksu ve itici olmasını geçtim dişe dokunur bir paylaşımları da yok. Hele bazıları direkt wikiadaki bilgileri video olarak koyuyorlar. Yani bir de katıla özel koyuyorlar. Geçin allasen.
      Neden konu Türkiye olunca önyargılı davranıyorsunuz? İyi bir anime kanalı çıkamaz mı bizden. Tamam bende çoğu kanalı beğenmiyorum ama Engin işini gerçekten düzgün yapan birisi. Kaliteli videolar üretiyor çoğunlukla. Adamın işi bu olduğu için katıl videoları da çekecek tabi herkes yapıyor bunu. O kadar emek verdiği bir şeyden para kazanmayı istemesi gayet doğal.
    • Monolith yazdı:

Ben gerçeği söylemediğine denk gelmedim valla şu zamana kadar.
      Gerçek ? Konunun "gerçek" ile alakası yok. Kaldı ki gerçek perspektif meselesidir.

Monolith yazdı:

Doflamingo'da Aramaki için canavar gibi güçlü olduğunu söylüyordu.
      Öyle olduğunu söylemiyor "Öyle denildiğini duydum." diyor. kaldı ki shounenlerde söylem tek başına bir şey ifade eder ancak her şeyi ifade etmez.

Monolith yazdı:

Neden konu Türkiye olunca önyargılı davranıyorsunuz?
      Önyargılı olduğunu varsayarak sen de bir önyargıya varmış olmadın mı ?
    • Nabu yazdı:

Gerçek ? Konunun "gerçek" ile alakası yok. Kaldı ki gerçek perspektif meselesidir.
      Sen dedin ya abi izleyiciye sevimli gelmek adına bazen gerçeği söylemiyor diye. Bende gerçeği söylemediğine denk gelmedim dedim o yüzden.

Nabu yazdı:

Öyle olduğunu söylemiyor "Öyle denildiğini duydum." diyor. kaldı ki shounenlerde söylem tek başına bir şey ifade eder ancak her şeyi ifade etmez.
      Dikkate alınması gereken bir şey ama. Söylemleri sende kullanıyorsun gördüğüm kadarıyla yeri geldiğinde. Aramaki ve Fujitora ikilisi için diyor bu ifadeyi. Buradan ikisinin de yakın derecede güçlü olduğu çıkarımını yapabiliriz.

Nabu yazdı:

Önyargılı olduğunu varsayarak sen de bir önyargıya varmış olmadın mı ?
      Ben daha önceki yorumlarını da biliyorum Ali abinin. Türkiye'de ki anime-manga içerikleri üretenlerden daha beğendiğine rastlamadım. Hepsi için benzer ifadeler kullanıyor. Çocuksu, cringe, dişe dokunur paylaşımları yok vs. Bence asıl önyargılı davranmak budur.
    • Monolith yazdı:

Ben daha önceki yorumlarını da biliyorum Ali abinin. Türkiye'de ki anime-manga içerikleri üretenlerden daha beğendiğine rastlamadım. Hepsi için benzer ifadeler kullanıyor. Çocuksu, cringe, dişe dokunur paylaşımları yok vs. Bence asıl önyargılı davranmak budur.
      Benim beğendiğim yok dedim. Kaldı ki yabancı anime kanalı da takip etmiyorum. Kendi ve çevremdekilerin yorumları yeterli geliyor. Türkiye'dekileri ise gördüğüm kadarıyla beğenmediğimi söyledim, belki de ileride beğendiğim biri çıkar. Grand Line Yolculuğu kanalından bir videoyu sitede paylaşmıştım Sanji ile ilgili. Tüm videolarını beğenmedim de demedim ya da direkt Engin arkadaşın kanalını kast etmedim.

Ön yargılı değilim ancak ön yargılı adamların da sebepleri var. Teki çıkar çıplak fotoğraflarını forumlarda paylaşır, öteki her teorisini çalar.

Takılsın isteyen istediği gibi benim kimseye bir lafım yok. Öznel yorumlarım bunlar.

Ve son olarak wikia'dan bilgi alıp bunları katıla özel yapmanın da hiçbir açıklanacak tarafı yok ok.

Edit: bu arada yorumuma baktım da iki üç kez bazıları ifadesini kullanmışım. Hepsini kast etmemişim zaten.

• Uncle Paulie yazdı:

Monolith yazdı:

Benim beğendiğim yok dedim. Kaldı ki yabancı anime kanalı da takip etmiyorum. Kendi ve çevremdekilerin yorumları yeterli geliyor. Türkiye'dekileri ise gördüğüm kadarıyla beğenmediğimi söyledim, belki de ileride beğendiğim biri çıkar. Grand Line Yolculuğu kanalından bir videoyu sitede paylaşmıştım Sanji ile ilgili. Tüm videolarını beğenmedim de demedim ya da direkt Engin arkadaşın kanalını kast etmedim.
      Ön yargılı değilim ancak ön yargılı adamların da sebepleri var. Teki çıkar çıplak fotoğraflarını forumlarda paylaşır, öteki her teorisini çalar.

Takılsın isteyen istediği gibi benim kimseye bir lafım yok. Öznel yorumlarım bunlar.

Ve son olarak wikia'dan bilgi alıp bunları katıla özel yapmanın da hiçbir açıklanacak tarafı yok ok.

Edit: bu arada yorumuma baktım da iki üç kez bazıları ifadesini kullanmışım. Hepsini kast etmemişim zaten.
      Kusura bakma o zaman ben öyle anladım yani beğendiğin bir tane olmadığı için. Bu çıplak foto ve teori olaylarını bilmiyorum ama her işte olduğu gibi burada da kalitesiz içerik çıkaran kişiler var. Sayıca az olsa da güzel içerikler üreten Türk kanallarda var ama. Mesela beğendiğim birkaçını paylaşayım.

youtube.com/@uzguncan
      youtube.com/@Syhx0/featured
      youtube.com/@siyahzetsu
      youtube.com/@AlperenileAnimeClub

Wikia'dan aldığı bilgileri katıla özel yapan kanal kim ki? Bunu bildiğine göre o videoları izlemiş olman lazım yani sende bir kanalın üyesisin o zaman.

Mesaj düzenlendi 1 defa, son düzenleyen Monolith ().

• Monolith yazdı:

Bende gerçeği söylemediğine denk gelmedim dedim o yüzden.
      Tamam da senin denk gelmemen benim dediğimi değiştirmiyor. Çünkü bu subjektif bir şey. Kaldı ki ben orada basitçe öyle söyledim. Esas söylenmek istenen, tribünlere oynadığı idi. Uzun süre kanalın abonesi idim bu arada. Ben Abonesi iken daha 5K barajını geçmemişti. Ancak sonradan fazla yıkamacı yağlamacı oldu, şov yapar oldu itti beni.

Monolith yazdı:

Dikkate alınması gereken bir şey ama.
      Elbette, zaten Aramaki'ye kimse "güçsüz" demiyor ki. Ancak en zayıf amiral görüntüsünü o veriyor. En zayıf değilse bile en güçlülerden biri olmadığı neredeyse kesin gibi .
    • Monolith yazdı:

youtube.com/@uzguncan
      youtube.com/@Syhx0/featured
      youtube.com/@siyahzetsu
      youtube.com/@AlperenileAnimeClub
      Teşekkür sayende 3 yeni kanal öğrendim (Siyahzetsu'yu biliyordum zaten ve içeriğinin çoğu çalma geri kalanı da amerikayı yeniden keşfetmek.. Geriye kalan ufak bir kısmı özgün.)

İlk iki kanal daha çok ham . Özellikle Syhx de pek içerik yok daha çok fikir beyanı gibi. Ama potansiyelleri var arkadaşların yolları açık olsun.

AlperenileAC de listeler ve spektaküler konu başlıklarından yürümüş. Ana akıma en yakın tutum onda. Kanalının thumbnail'leri gerçekten çok iyi. Helal olsun iyi çalışmış çok video koymuş. Ama bir iki videosunu izledim yanlış bilgisi ve yanlış yönlendirmesi çok. Ama o yabancı içeriklerde de çok maalesef bu oluyor.

Yine de paylaşımın için teşekkürler.

------------------

Bu arada konuyu çok fazla türk youtuber'lar olarak devam ettirmeyelim. Konuya dönelim, çok off-topic olmasın.