One Piece Evreni Genel Güç Seviyeleri ve Parametrelerine Dair Tartışma Başlığı.

• ??
    • Vs
    • manga
    • anime!

Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı

• Rakatas yazdı:

Zoro, Sanji ve Luffy. Arlong Park dövüşü halleri.

Güncel Usopp bu üstteki halleri bire birde alabilir mi?
      Tanıyorsa ve hazırlık yapacaksa bence alır.

Enies lobby’de luffy’i iyi zorlamıştı. Timeskip güçleri benim hiç hoşuma gitmedi aslında ama tuzak kurmak için iyi güçleri var. Ayrıca kairesoki atabiliyor ceaser’ı yakalamıştı.

İlk kez karşılaşıyorlarsa zor. Usopp 1 vs 1 karakteri değil. Sanji bunu robin’i kurtarırlarken güzel açıklamıştı. Usopp dövüşlerde bi katkı yapamadı hatta yük oldu ama sniper olarak çok iyi şeyler yaptı o arc.
    • 20 küsür yıl önceki (Moriah'nın bile meydan okuyup karşısında ezilmediği) Kaido'ya büyük bir yara ile neredeyse tek attı diye Oden'ı abarttı(k)lar ancak Kınların ve de Killer gibi adamların Zirvesindeki bir Kaido'ya yaptıklarını gördükten sonra ya da tüm kemikleri kırılmış Zoro'nun, Oden'ın iki kılıcından biriyle Kaido'ya başka bir kalıcı hasar vermesi , Kaido'nun novalar için yanımda olsanız dünya bizimdi çekmesi. Trafalgar Law'a "Senin yeteneklerin benimn dengemi sarsıyor" demesi ve Law ile Kid'in ataklarında aaah uuh diye bağırmasını gördükten sonra gerçekten Oden matah bir şey miymiş ki ?

Sonuçta Law ile Zoro gibilerinin bile dayanabildikleri Hibrit Kaido'nun sopa atağını 20 küsür yıl önce Base Kaido yapınca Oden yerle yeksan olup bayılmıştı.

Nitekim evet Oden, Kaido'ya tek atmak üzere olunca Kaido gözüm(üz)den çok düştü ancak şimdi yaşananlara bakınca da Oden aşırı bir düştü (en azından benim nazarımda) .

Sizce Oda neden Wano'da bize iki güçlü Yonko veremedi ? Ya da Oden kılıçlarından ibaret ise neden peygamber gibi hikayesini dinledik 30-40 sayı ?

Bu seri ne saçma bir hale geldi hem plot hem de güç dengeleri açısından.

Size görebu arktan sonra Oden, Kaido, Big Mom ve Çatıdaki Novalar kafanızdaki tierlist'de nerelere düştüler ya da çıktılar ?
    • @Nabu

Ben kendi izlenimimi söyleyeyim kaido ve oden’le ilgili:

Kaido bana zoro gibi geldi. Hızlı ama etrafta süper hızla gezen, saldırılardan kaçabilen, rakibin etrafında dönen biri değil. Atik değil yani. Patlama hızı çok yüksek. Zoro’nun iai saldırılarındaki gibi isimli saldırı atarken rakibe çok hızlı uçuyor ama onun haricinde hantal. Bu da genellikle kaba kuvveti yüksek karakterlerde oluyor zaten mangalarda. Kendini bi anda öne doğru çok hızlı atıyor.
      Luffy bu adama çok rahat vuruyor çatıya çıktığından beri. Herife gear 3’le kantır saldırı yapıyor yav. Salladığı balyozdan da rahat kurtuluyor. Bu sebepten dolayı bi koydumu tam koyan bi karakter çıkması normal bence. Zoro da öyle bi karakter.

Thunder bagua’yla üstüne uçtuğunda sorun yaşıyorsun. Bu saldırının da alan etkisi var gördüğümüz kadarıyla. Saldırıya harbiden yıldırım gibi bişey koyuyor ve sopayı yemezsen de yıldırım biraz vuruyor.

Benim gördüğüm kadarıyla o yıldırım gücü hibrit formunda baya artmış. Gözle net görülür bi yıldırım geçmiş law’ın içinden.
      Luffy base kaido’dan balyozdan sıyrılınca çok az hasar yedi. Ama hibrit formunda zoro+law’ı sadece yıldırımıyla indirmiş gibi.
      Saldırıdan sonraki duruşundan belli doğrudan kimseye balyozla vurmamış gibi. Zoro’da yıldırım yeme etkisi var. Law’ın da içinden yıldırım geçiyor. Ve kaido law’ın arkasında balyozu öyle tutuyor ki harbiden ona balyoz geçirmemiş gibi.
      Aynı anda ikisine de rahat vurabilmek için bunu yapmış gibi geldi bana. Bundan hemen önce normal balyoz sallayınca law bi güçle onu durdurmuş gibiydi. Belki de onun için yıldırımıyla vurdu.

Luffy’e thunder bagua atınca direk kafaya attı onu. Çocuğun kafasında balyoz izi varmış gibiydi :D Mumya gibi sardılar. Aynısını yiyen henüz olmadı bence. Dövüş başından beri luffy’e çok vurdu ama hep blokluyor gibiydi. Law da yemeden önce hasar azaltmış. En sonda zoro+law’a kaçamayacakları yıldırım etkisiyle vurmuş.

Oden’in kan içinde kalmasına ben o yüzden çok şaşırmıyorum. Hem kafaya yedi hem de luffy gibi baygınlık geçirmedi. Veya law gibi yerden kalkamayacak halde değildi. Diz çöktü ve kafası kanıyordu. Dövüşün sonucunu belirlemiş gibiydi o vuruş. Bayılmamıştı adam.
      Bi kılıç için boyun kesmek neyse kaido için de kafaya vurmak oymuş gibi geldi bana. Luffyi falan geçtim kinemon bile normal balyozu göğsüne yedikten sonra luffy ve oden’in kafaya yediklerinde düştükleri duruma düşmedi. Konuşabildi luffy’le.

Oden ve zoro kaido’nun göğsüne attıkları saldırıyı boynuna atsa veya arkadan vurma şansı yakalasalar belki de öldürürler adamı. Zoro’dan emin olamıyorum ama oden’in yarası öyle duruyor.

Yonkoular zaten hayvan gibi vurabiliyor. Whitebeard da göğsünde bilmem kaç tane delik varken, kafasının yarısı yokken ve yaşlı+hastayken akainu’yu 2 vuruşta ayağa kalkamayacak hale getirdi. Ve hasarının büyük kısmıda ikinci saldırıdaydı ilki basit duruyordu açıkçası.

Bisentosuna sağlam haki yükleyip arkadan birine geçirse ne olur bilmiyoruz. Mf’de tüm tayfası arkasına geçince ilk kez kendini tutmasına gerek kalmamıştı ve adayı ikiye böldü.

Kaido’nun dayanıklılığını aşmaya gelirsek, adamın üstünde gözle görülür 1 tane yara yoktu hibrit formunda. Kınların açtıkları yaralar da zoro’nun totsuga’sı da yoktu. Sadece yüzünde biraz yara izi var gibiydi o da luffy’nin tüm hakisiyle attığı kong gotaringuydu.

Düzgün yara bırakacak ilk saldırı oldu zoro’nunki. Onda da zoro kendi ağzıyla “bu saldırıya herşeyimi veriyorum bundan sonra ben yokum” demiş. Enma zaten kontrol etmesen seni köküne kadar kurutan bişey. Zoro’nun enmaya verecek bol bol hakisi vardı. Bundan önce 2 slash atmıştı sadece kaidoya.

Zoro’nun tüm gücüyle ve ashurayla attığı saldırı kalıcı yara bırakıyor. Ama kaido bunu yedikten sonra rahat gibi. Oden’den yediği saldırıdan sonra kan kusmuş ve ağzıyla nefes alıyor gibiydi.
      Oden normal bi isimli saldırı attı. Daha da dövüşmeye devam edecekti. Bu zoronun totsugayla, onigiriyle falan kalıcı yara bırakması gibi bişey olur. Adamın normal bi saldırısı zoronun herşeyini verip ashurayla attığı saldırı kadar vuruyor.
      Enma’ya bi anlık haki verip isimli saldırı atmak da değil tek numarası. Balyozuyla silah tokuşturabiliyordu shogun’un odasında. Zoro şuan enmaya ekstra haki basmadan kaidoyla silah tokuşturabilse enmalı saldırı atınca ne olur düşün mesela.
      Zaten orda oden’i alamayacağını anlayınca 5 yıl hazırlanmış kaido.

Hadi law falan içten hasar veren teknikler kullanıyor. Luffy bile öyle. Ama zoro kaba kuvvetle aştı deriyi. Kong gun bile komutanlara ne yapıyordu gördük. Zoro’nun hasar gücü komutanlar için fazlaydı. Ashurası belki komutan indirir direk. Oden’in normal isimli saldırısı öyleydi.

Oden’i bi nebze sevmedim. Ama güçsüz çıkacağını sanmam bu noktadan sonra. Şuan luffy nasıl kafaya thunder bagua yese yine bayılacak durumdaysa oden de öyleydi. Ama hayvan gibi hasarı vardı.
      Kaido’yla dövüşürken hız avantajı olurdu muhtemelen. Balyozundan yakın mesafede kaçmak zora benzemiyor. Yiyeceğin garanti olduğunda da kafanı koruyacaksın. Önceki bölümde luffy mesela normal korunma pozisyonu almadı kollarıyla kafasını kapadı direk.
      Kılıç ustalarından nasıl boynuna hasar yememen gerekiyorsa bu balyozu da kafana yemeyeceksin.

Dövüş devam etse Kaido kırk yılın başı vururken yıldırım etkisiyle vururdu. Oden zaten balyozu bloklayabiliyor yani luffy gibi bloklayınca uçmuyor. Kaido tank olduğu için oden’in daha çok vurması lazımdı. İlk saldırısı gibi 3-5 saldırı daha yiyebilirmiş gibi de durmuyordu zaten kaido. Surat ifadesinden öyle gözüktü bana.

Kaido’nun gösterdiği 5 silüetten 3’ü evrenin en tepesi. whitebeard, roger ve rocks. Geriye shanks ve oden kalıyor seviyesi belli olmayan. Onlar da ikisi istifa edince hemen yeri doldurulabilen amiral ligi olmamalı bence. Bi tık üstüdür en azından.
      Şuanki yonkouların gücünde çıkmasa da amiral aşağısı olacağını sanmam şahsen. Güçsüz biri değildir. Şuanki luffy’den kesin güçlüdür derim en azından.

Mesaj düzenlendi 2 defa, son düzenleyen Hanzo7682 ().

• Hanzo7682 yazdı:

Kaido’nun gösterdiği 5 silüetten 3’ü evrenin en tepesi. whitebeard, roger ve rocks. Geriye shanks ve oden kalıyor seviyesi belli olmayan. Onlar da ikisi istifa edince hemen yeri doldurulabilen amiral ligi olmamalı bence. Bi tık üstüdür en azından.
      Ya o Kaido'nun saydığı kişiler biraz hype içindi. Nasıl en güçlü yaratık hype'I boşa çıktıysa o da boş geldi bana. Misal Akainu bu adamla dövüşemez mi şimdi ? Bence fazlasını bile yapabilir. Ya da Prime Rayleigh? Zorodan bu hasarı alan adama Rayleigh ve Mihawk gibi kılıç ustaları neler yapmaz o yüzden o 5 kişiye çok takılmıyorum. Kaldı ki orada saydığı isimlerden birisi olan Big Mom ne hallere düştü ortada.
    • Nabu yazdı:

Hanzo7682 yazdı:

Ya o Kaido'nun saydığı kişiler biraz hype içindi. Nasıl en güçlü yaratık hype'I boşa çıktıysa o da boş geldi bana. Misal Akainu bu adamla dövüşemez mi şimdi ? Bence fazlasını bile yapabilir. Ya da Prime Rayleigh? Zorodan bu hasarı alan adama Rayleigh ve Mihawk gibi kılıç ustaları neler yapmaz o yüzden o 5 kişiye çok takılmıyorum. Kaldı ki orada saydığı isimlerden birisi olan Big Mom ne hallere düştü ortada.
      5 kişi arasında Big Mom yoktu.

silüetlerde wb, roger, rocks, shanks ve Oden var o kadar.
      Kaido’nun saygı duyduğu, yüksek iradeli büyük adamlar muhtemelen onlar. Yeni gösterilen kral hakisine bağlanır diye tahmin ediyorum ben.

İlkin ben de “en güçlü canavar” lafı patladı diye düşündüm ama şuan iyi gidiyor bence. Kınlar kılıç soktu falan ama adamın üstünde bi yara yoktu süpernovalar karşısında.
      süpernovalar da vurdu o kadar ama sallamıyor adam. Derisini geçen şeyler attıkları halde “yaptığımız şeyler işlemiyor gibi” diyorlardı.
      mangaka niyeyse “ezme” saldırılarını iç organlarını da eziyordur diye farklı cinsten sayıyor. Kesme ve yumruk değilse deriyi geçmesine gerek yoktur diye yorumlamış sanırım. Bunlar seviyeyle alakalı değil pek. Derisini geçen sadece zoro ve luffy var.

“luffy tekleyen adam diğerlerine niye yapmadı” diyorduk da dövüşü luffy taşıyordu. En öndeki oydu, açıkları o yaratıyordu.
      Luffy bayıldı, kidd ve killer gitti. Law direk indi adamın karşısında. Birbirlerini kolluyorlardı hep. Killer’ı yiyecekken luffy tekme attı, luffy’e saldıracakken zoro gidiyordu, bolyoz yiyeceklerken luffy ve zoro’yu law ışınladı.
      Tek kaldıkları an gördük ki süpernovalar yapamıyor bişey. Tek thunder baguayla zoro ve law’ı aldı. Doğrudan vurmadı bile.
      _________

Adamın üstünde görünen tek yara vardı. O da sağ kol üstü seviyede luffy’nin hakisi bitene kadar attığı saldırıdan kalma. Şimdi bi de Zoro’nunki eklendi.

Zoro bunu yaptıysa reyleigh, mihawk ne yapar diyorsun da hasarın %90-99’u enma’dan geliyor :D Bu kılıcın nasıl çalıştığını hala bilmiyoruz. Zoro ilk enma’lı slash’ından sonra baya derin nefes alıyordu. Kılıcı 1 kere sallamak bile yoruyor.
      Ashura’yı açıp her şeyini vermiş enma’ya. O şekilde mihawk, oden gibi adamların 10 gün boyunca savaşırken belki 100 kere atabileceği seviyede saldırıdan 1 kere atabildi enma sayesinde.

Ben oden, mihawk, reyleigh gibilerin öyle daha ayrı ligde hasar çıkarabileceğini sanmıyorum. Nasıl ki luffy gear 4 sayesinde kısa süreliğine kendinden birkaç gömlek üst lige çıkabiliyorsa zoro da enma sayesinde kendinden birkaç gömlek üstte saldırı atabiliyor birkaç defa.
      Ama 5-10 gün dövüşebilen o karakterlere kıyasla bunlar 2 saat dövüşebiliyor veya 2-3 slash atabiliyor o ligde.

Kaido karşısına saydığın adamlar çıksa öyle bi fark olmaz yani bence. Balyozunu bloklayınca uçmayacak güçleri olur. Vurduklarında da gözle görülür bi kesik görürüz totsuga’nın aksine. Sağlam isimli saldırı denk getirirlerse de ashura gibi yara açarlar. Daha fazlasını beklemem ben.
      Zoro gibi herşeyini enmaya verip en güçlü saldırını atmak veya luffy gibi hakin bitene kadar adamın suratını yumrukla taramak farklı şeyler. Aynı ligde olsalar normal bi kılıç saldırısı ya da tek yumruk bile can yakmalı, iz bırakmalı.
    • Hanzo7682 yazdı:

İlkin ben de “en güçlü canavar” lafı patladı diye düşündüm ama şuan iyi gidiyor bence

Bence patladı. Sadece Big Mom kadar sarsılmadı hala Yonko gibi hissettiriyor Kaido ama o en güçlü yaratık olayı patlamış durumda bence.

Hanzo7682 yazdı:

hasarın %90-99’u enma’dan geliyor Bu kılıcın nasıl çalıştığını hala bilmiyoruz.
      Ya bu da beni gıcık ediyor. O zaman Enma'yı Killer alsa o da yapabilecek aynısını .Vista alsa içinden geçecek demek ki :Mihawk alsa tek mi atacak ?

Yani bu item olayını Oda çok kötü yaptı.
    • Nabu yazdı:

Hanzo7682 yazdı:

İlkin ben de “en güçlü canavar” lafı patladı diye düşündüm ama şuan iyi gidiyor bence
      Bence patladı. Sadece Big Mom kadar sarsılmadı hala Yonko gibi hissettiriyor Kaido ama o en güçlü yaratık olayı patlamış durumda bence.

Hanzo7682 yazdı:

hasarın %90-99’u enma’dan geliyor Bu kılıcın nasıl çalıştığını hala bilmiyoruz.
      Ya bu da beni gıcık ediyor. O zaman Enma'yı Killer alsa o da yapabilecek aynısını .Vista alsa içinden geçecek demek ki :Mihawk alsa tek mi atacak ?
      Yani bu item olayını Oda çok kötü yaptı.
      Daha bişey açıklanmadı da enma’nın belli bi seviyede açlığı varmış gibi geliyor bana. Onun aşağısını verirsen gerisini zorla alıyor sen kontrol etmeyi öğrenene kadar.
      Zoro’nun normalde kılıcına bastığı haki enma’ya yetmediği için fazla çekiyordu belki. Mihawk zaten kılıcına hep zoro’nun enma’ya 2-3 kere verdiği haki kadar veriyordur. Mihawk’ın elinde kendi kılıcı enmadan daha değerli olur o yüzden. Ben açıkçası mihawk gibi bi hayvan enma’ya haki basınca enma’nın daha fazlasını isteyeceğini hayal edemiyorum. Mihawk’ın elinde normal bi kaliteli kılıç olur bence.

Bu benim tahminim tabi. Bunlar daha çaylaklar. Kısa sürede üst liglere çıkamayacakları için mangaka direk absürt haki artışı vermek yerine 5-10 gün savaşan adamların seviyesine 1-2 saatliğine çıkabildikleri güçler vermiş gibi düşündüm ben.

Luffy g4 olmadan cracker’in ilk zırhını alamıyordu, dof uyanışsız dövüyordu. G4 sayesinde kendinden birkaç beden üst kişilerle birkaç saat dövüştü. Mangada “güçlü kişilerle çarpıştıkça hakin daha da güçlenir” mantığı artık canon olduğundan bu taktik mangakanın işine geldi. Luffy mola vere vere g4 kullanarak kendinden çok daha güçlü adamlarla dövüşünce hakisi çok hızlı gelişti. Kendinden o kadar üstün kişilere bulaştı ki aslında gelişmeye vakit bulamadan yenilmesi gerekirdi ama g4 mangayı hızlandırdı baya.

Enma da zoro için öyle bi görev görür bence. Kendisi şuan enmayla yaptığı saldırıları istediği kadar spamlayacak güce çıkana kadar enma sayesinde 3-5 kere o ligde saldırı atar. Üst ligdeyken bu kadar fark yaratmaz bence.

bu biraz meyveler gibi bi konu. Mihawk’a, roger’a veya garp’a gura gura versen tanrı olmaları lazım. Ama roger ve wb haki çarpıştırırken haki üstünlüğü de görmedik. Gura gura ikisinin dövüşünde pek fark yaratmıyor gibi sanki.
      güçlerinin çok büyük bi kısmı fiziksel güç ve hakiden gelince diğer dış etkenlerin pek etkisi yok gibi. Zoro için kılıçlar çok fark yaratsa da yonkou’ya ne versen kullanır.
    • Rakatas yazdı:

Siz ne diyosunuz bu işe?
      Yıllardır anlatmaya çalışıyorum bunu.

OP ada seviyesi bile etmez diyemem çünkü KK seviyesi isimler ve de filo amiralleri sebebiyle. Ancak genel olarak evet. İnsanlar ülke falan diyor seviyeler için ancak genellikle semt seviyede kalıyor en baba featler sadece bazı nadir şeyler Ada ve Dağ seviyelerini zorluyor o kadar.
    • Rakatas yazdı:

CV'de bir kişi OP için ada seviyesi bile etmez demiş. Birkaç tane de feat atmış. Siz ne diyosunuz bu işe?
      Direk patlatma tekniği falan atmaya kalksalar ada yok edecek biri yoktur. Küçük ada yok edecek olsalar da “islan buster” seviyesi için kabul edilen büyüklükte olmaz.
      Tabi ada kaplamak sorun olmaz. 2 ada arası köprü yapmış adam var. Ama direk adayı yok edecek yoktur diye tahmin ediyorum.

Fiziksel dövüşülen evrenin seviyesini buster seviyeleriyle ölçmeye kalkmak hata bence. Yumrukla geniş alan yok etmek normalde imkansız bişey. Kuvvetten çok hız önemli şok dalgasının yayılıp geniş alanı etkilemesi için (işin uzmanı değilim çok uzun zaman önce bi açıklama okumuştum).
      En baştan beri yok edilen alanla yumruk ölçen bi evren olsa neyse de öyle değil.

One piece tutarlı olsaydı ağırlık, kuvvet, sertlik gibi şeylerin hesabı yapılırdı. Ada seviyesine dayanmak için ada yok edecek yumruk atmak şart değil. Vücudun sert olsun yeter. Ama çok tutarsız manga. Armamentle sertleştirmeyi ve hasar arttırmayı 600 bölüm sonra eklerse olacağı buydu.
      serinin ilahları normal tabancayla, fodder kılıcıyla idam ediliyor. Daha sonra bi arenadaki çöpün sırtında hakili balta kırılıyor.

Bi ara haki elementlerden koruyor denmişti vergoya counter shock işlemedi diye. Ama şimdi law bunu big mom’a atıyor. Sorsan “deriyi aşmaya gerek yok element bu” der kesin. Gel de island level bomba bunlara işlemez de şimdi :D

anketlerde genellikle “one piece için iyimser düşünürsem” diye ayrı bi yorum yapıyorum bu yüzden.
    • Ryomen Sukuna yazdı:

Prime Rayleigh yonko seviyesi değil mi ? Takıldığım yerlerde genelde öyle deniliyor ondan sorayım dedim.
      @Uncle Ton 'ın kastettiği lig "yonko ligi" değil. "Korsanlar Kralı ligi" .. WB o ligde biri iken, Rayleigh değil.
    • Nabu yazdı:

Ryomen Sukuna yazdı:

Prime Rayleigh yonko seviyesi değil mi ? Takıldığım yerlerde genelde öyle deniliyor ondan sorayım dedim.
      @Uncle Ton 'ın kastettiği lig "yonko ligi" değil. "Korsanlar Kralı ligi" .. WB o ligde biri iken, Rayleigh değil.
      Evet onu anladım hocam. Ama uncle ray için o da o ligin adamı diyor( KK ligini kastederek sanırım) bende Prime ray yonko seviyesi değil mi diye sordum ?

• Ryomen Sukuna yazdı:

Nabu yazdı:

Ryomen Sukuna yazdı:

Evet onu anladım hocam. Ama uncle ray için o da o ligin adamı diyor( KK ligini kastederek sanırım) bende Prime ray yonko seviyesi değil mi diye sordum ?
      Reyli'yi ben de güçlü bir yonko seviyesinde görüyorum. Ki o da zaten Korsan Kral adaylarından biri oluyor. Çok bir fark yok. Serinin sonuna geldik ve Luffy nin final rakipleri Yonko-amiral ligi adamlardan çıkma. Yani Yonko dediğinde zaten Korsan Kral seviyesinden uzak bişiy olmuyor.

Ha şöyle bir sıkıntı var, güncelde Yonko unvanı çok hasar yedi. Yani serinin ortalarında yeni dünyanın başlarında bize tanıtılanın çok altında kaldılar. Ama bir Şanks olsun, Karasakal olsun bunlar Yonko ve Korsanlar Kralı olabilecek seviyede adamlar. Ki zaten Beyazbiyik da Yanko. Yani seride gördüğümüz Yonkoların çoğu o ligin adamı zaten. Big Mam ve Kaido da bir bakıma öyle olması gerekirdi.

• Mangaka’nın bu yonkou seviyeleri hakkında kafasında nasıl bi denge var onu görmemiz lazım. Shanks mesela bu içten patlamalı kong gotaringu’yu yiyip gülerek kalkan adamla aynı seviyede mi? Böyle bi dayanıklılığı neyle nötrleyebilir? Luffy’nin gelecek görüp zor tepki verdiği adamdan ne kadar hızlı olabilir? Luffy’e kaç kere tek atmış adama kıyasla hasarı ne kadar daha fazla olabilir?

Kaido ve big mom rezil ediliyor baya. Ama her ne kadar bağırsalar, çığlık atsalar da hasar almış gibi durmuyorlar. Shanks’ı ve reyleigh’i böyle hayal edemiyorum şahsen. Belki big mom ve kaido canavar çıkarlar. Shanks ve reyleigh gibiler amiral+1 çıkarlar. Eğer denklerse haki konusunda görmediğimiz şeyler olması lazım. Haki haricinde aynı lige koymak zor.