Gelecek Dünya Hakkında Sorular

• Genel
    • ??
    • off-topic
    • Gelecek Dünya Hakkında Sorular

Sizce 40-50 yıl sonra; çocukların, yetişkinlerin ve yaşlıların bugünki günlük aktivitelerinde nelere değişecek, hangi aktiviteleri artık eski olacak ve ya yapıl(a)mayacak, ve yerlerine ne gibi şeyler gelecek?

Sizce 40-50 yıl sonra; insanlar şimdiye göre daha mı mutlu olacak ve ya tam tersi mi?

Bizi ilerde bekleyen öncelikli sorun ne olacak? Ve yeni olarak ne gibi sorunlar çıkabilir?
    • Yani net bir cevabı yok, daha bir yıl sonrasını bile kestiremiyoruz. Yapabileceğimiz en sağlıklı tahminler iklim değişikliği, küresel ısınma gibi konuların daha da ciddi boyutlara varacağı ve teknolojik olarak belirli bir miktar daha çok gelişeceğimizdir. Ha belki sosyal konular daha iyiye gidebilir. Tam tersi de olabilir.

• 40-50 yıl içinde iç savaşların artacağı herkesin özellikle yöneticilerin benim ülkem daha iyi ula diye sırf hava atacakları için teknoloji olsa ne olur olmasa ne olur.İnsanlar acayip mutsuz olacak 100 yada daha uzun sürede tip 1 uzaylı sınıfında olacağız.Yani ilk gelişmiş teknolojiye ulaşacağız tabi yok olmazsak.Yani değişecek çok şey var.Yeni olarak çıkacak sorunlar ise süper yok edici dünya dışı yaşam formları olacak bence.Teknolojimiz diğer medeniyetlerin dikkatini çekecek.Şu an değişmesini beklediğim tek şey dünya dışı yaşam formlarına dair kanıtlar.Onca seridir yapamadıkları Predatör vs Alien kavgasını gerçekte görmek nasip olur umarım.Ama her şey tam terside olabilir.Ki bundan çok emin olmasam bile %40 eminim.
    • Gazete ve televizyon yerini internete bırakacak.
      Olumlu yanı gazete parçaları için kağıt israf edilmeyecek yani ormanlar daha az katledilecek. Televizyona gelince politikacıların yalanlarını pompalayan aptal kutusu olmaktan çıkacağını düşünüyorum. Çünkü TV izleneceğini sanmıyorum.
      Dizi ve filmlerin daha kaliteli olacağını düşünüyorum. Ancak bu senaryo bazında değil effect ve oyunculuk anlamında.
      Terör grupları daha küçük hal almaya başlıcak cete gibi. Çünkü gerilla savaş yöntemi tarih oldu. Teknolojinin daha da gelişeceğini düşünürsek tanrıların sineklerle savaşı konumuna gelir. Arap baharından sonra terörü finanse etmenin ne kadar pahalı olduğu görülünce finansmanlar daha farklı yöntemlere başvurmaya yöneldi yönelecek.
      deli dana, domuz gribi kuş gribi(h5n1) ebola ve sayamadığım bir çok hastalık tek bir merkezden dünyaya yayıldığını (corona dahil) dünyada biyolojik savaş ortamı hazırlandığını görmemek mümkün değil. İnsanların doğal gen yapısının bozmaya çalıştıklarını ve ileride hedeflerine ulaşabileceklerine inanıyorum. Komplo teorisi gibi gelebilir ancak milyonlarca teröristi finanse etmektense 50 profa yatırım yapmak daha karlı.
      Yeni yeni hastalıkların peyda olacağını öngörmek.
      İnsanların ortalama IQ’su her geçen yıl azalma eğilimi gösterecek.
      Sera gazlarının etkisi daha fazla hissedilir hale gelecek carbonmonoksit gazlarının güneş ışınlarını hapsetmesi ile dünyamız daha fazla ısınacak küresel ısınma ile iklim değişiklikleri olacak. Karbon türevli yakıtları bir an önce terketmemiz gerekiyor ancak bu mümkün görünmüyor. Çünkü alternatiflerinin ya maliyeti uygun değil ya da kullanışlı değil.
      İnsanlar daha da kutuplaşacak
      Sanat boka saracak
      Futbol endüstrisi batacak
      Politikacıların eline beline diline hakim olması gerekecek
      Hırsızlık (yolsuzluk hariç) ortadan kalkacak (kameralar sağolsun)
      50 yılı bilmem ama 250 yıl sonra herkes herkesin malı olacak. Dinler ortadan kalkacak. Uzay serüveni için Mars’ta koloni oluşturulacak. Hümanist bir dünya olacak ulus devletler yıkılacak yerine global polis devleti ortaya çıkacak. İnsanlık hittleri mumla arayacak. Klonlama gerçekleştirilecek. Soyu tükenen veya tükenmekte olan hayvan ve bitkilerin tekrardan klonlanıp yeryüzüne dönebilecek.

Kendi hayal dünyamdan fanteziler
      yeter yoruldum ya başka zaman devam ederim.
      "If it's wrong to be powerless, does having power make you right?" LL
    • Gelecek dünya Türkiye'de yaşayanları pek etkilemez, her türlü bela ile uğraştığımızdan ve hemen hemen hepsini aynı anda yaşadığımızdan muhtemelen bağışıklık kazanmış şekilde geleceğe gideriz. Ama Norveç, Kanada, İsviçre gibi yerlerde huzur içinde yaşayanlar muhtemelen 10-15 yıl sonra bile intihar etmeye başlarlar bizim durumumuzla karşılaşırlarsa.
    • Uncle Ton yazdı:

Yani net bir cevabı yok, daha bir yıl sonrasını bile kestiremiyoruz. Yapabileceğimiz en sağlıklı tahminler iklim değişikliği, küresel ısınma gibi konuların daha da ciddi boyutlara varacağı ve teknolojik olarak belirli bir miktar daha çok gelişeceğimizdir. Ha belki sosyal konular daha iyiye gidebilir. Tam tersi de olabilir.
      Türkiye için hiç hayırlı görmüyorum. Bu gidişle şu hazırlanan siyasi çukurda birbirimizi keseceğiz gibime geliyor. Felaket tellallığı değil bence bu tüm dünya bunu konuşuyor çünkü.