Cinler

• off-topic

Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı

• Batman Who Laughs yazdı:

O benim koruyucu meleğim gibi ya da kötü ruhları kovan bir totem gibi. Varlığı ile tüm kötü ruhları korkutuyor, kaplanım benim.

Garou yazdı:

İnsan veya hayvan şekline girebildiklerini vs. ama pek derin bir bilgiye sahip değilim.
      Benim bildiğim bu. Eskiden din dersinde görmüştüm herhalde, aklımda kalmış. Kedine de çok güvenme yani. :D
    • Ateist ve materyalist birisiyim, elbette cinlere inanmıyorum. Kökenini "evrende yalnız olamayız" diyerek 'paralel evren' hipotezine dayandırmayı da mantıklı bulmuyorum. Din kökenli bu inancın bilimsel bir desteği veya temeli varmış gibi davranmanın birkaç sorunu var. Aşağıda bu "bilim destekli cin varlığı" argümanına dair bazı çelişkiler var.

Paralel evrenler eğer varsa (bilimsel olarak sadece hipotez seviyesinde bir varsayım bu), iki evren arasında bir etkileşim olsaydı, bu "amcamın yeğeninin kaynının gece 2'de ışıkları gidip gelmiş" modundan daha ileride bir şey olurdu. Bu, fiziksel bir olgu olurdu ve empirik olarak belgelenebilirdi. Yani bilimsel olarak incelenebilirdi. Lakin böyle bir şeye dair tek bir bilimsel kanıt bile yok.

Paralel evrenler etkileşseydi, bunun sadece yaşayan canlılar arasında olacağını varsaymak yanlış olur. Eğer iki evren, burada bahsedildiği gibi fizik yasaları sebebiyle etkileşseydi, paralel evrenlerin hem canlı hem de cansız maddeleri birbirlerinin evrenlerinde görünürdü. Üstelik cinlerin bu varsayımsal paralel evrendeki tek canlı türü olduğunu varsaymak da yanlış olur. Bizim dünyamızda olduğu gibi, yüzbinlerce, milyonlarca canlı türü olması gerekirdi. Peki niye o zaman cin bakteri, ağaç, cin kuş vb. yok? Bu da başka bir çelişki.

Kısacası, bilimsel desteği olduğunu varsaymak çelişkilere götürüyor ve mantıksız bir şey oluyor.
    • Kendi şahit olduklarım abartılı şeyler olmasa da güvendiğim bazı insanların anlattıklarından dolayı “asla olamaz” demiyorum. Ben “yatır” denebilecek bişeye birçok kişiyle beraber ve farklı zamanlarda şahit olmuştum. Agresifti de. Bi evi ve orda gönülü bişeyi koruyorlar demiştiler. O kısım doğru mu bilmiyorum ama birileri o bölgeyi kazmaya başlamıştı harbiden. Ama bi noktada detektör çalarken sonra susuyor diyorlardı (şahit olmadım). Yani yatırlar sürekli yerini değiştiriyor demişlerdi. Bunun gibi hikayeler zaten vardır eminim. Ben de şahit olmadım o olaya. Gerisi uzun ve gereksiz hikaye ama o bölgede bişeyler olduğuna kendi şahit olduğum ve güvendiğim arkadaşların da anlattığı birkaç şeyden dolayı inanmıştım ben. Bi hoca çağırdıklarında da adamın ödü koptu girer girmez (her korku filminde olduğu gibi :D).
      kendim bişeyler görmesem şaka falan sanardım çünkü anlatılan şeyler kalitesiz korku filmlerinden fırlamaydı.

Muskaların etkisine hiç inanmazdım çünkü baya saçma geliyor bana. Muskayla rahatlayanlar için de herhalde psikolojik etkisi var, kendini iyi hissettiriyor diye düşünürdüm.
      ama bi arkadaş alkollü mekana muskayla gitmek istemeyip çıkarınca ve beraber eve döndüğümüzde şahit olduğum şeyden sonra onlara da inanır oldum. Alkol etkisi de olabilirdi ama sanmıyorum. Hem ben çok az içmiştim hem de ikimiz de aynı anda aynı yerde aynı şeyi gördük.

Cidden bunlara ne demek lazım, Açıklaması var mıdır bilmiyorum. Ama var olduklarına yüksek ihtimalle bakıyorum.
      Tanrıya inancı olmayan birinin bunu söylemesi komiktir belki ama şahit oldum kendim. İlla dinle alakalı olmaları gerekmiyor zaten. Ancak muskanın etkisini görünce o zamanlar müslümanlığa yaklaşmıştım. Ama öyle bi sebepten Allah’a inanmak garip gelmişti.
    • Batman Who Laughs yazdı:

Hocam tırsarak soruyorum, ne gördünüz? Eğer sizi rahatsız etmeyecekse, bir gıdım tarif edebilir misiniz?
      Alkollü mekana gittiğimiz arkadaş, kadın görünümlü bi cinin musallat olmasından şikayetçiydi. O yüzden muska takmış. Saldırgan falan değil. Konuştuğu Hoca bazen “güzel” gördükleri karşı cinslere takıntı yapan cinler olabildiğini söylemiş. Bu kısım ne kadar doğrudur, çocuğa ne niyetle musallat olmuştur onu bilmiyorum ama sadece evde falan değil heryerde görüyormuş. Görmezden geldiği için aralarında bişey olmamış. Hoca da zaten yokmuş gibi davran daha çok bağlanmasını veya sinirlenmesini istemiyorsan demiş.

eve gittiğimizde biz beraberken bişey olmadı. Arkadaşım zaten yorgundu, başı eğik, gözleri kapalı kanepede oturuyordu. Ben o sırada mutfağa gidip su içtim. Odaya döndüm, arkadaşımın yanında oturuyordu. Çok yakınında değildi, 4-5 kişilik koltuktu ve aralarına 1-2 kişi otururdu rahat.

Yüzünü tam görmedim ama gri-beyaz kıyafetli gibiydi. Hayaletimsi bişey değil. Arkadaşım önceden uyardığı için görmezden gelmeye çalıştım ve yüz hatlarına dikkat etmedim o yüzden net tarif edemem. Hatta saçı mı çok uzundu yoksa dalgalı gördüğüm şey kıyafetin parçası mıydı onu bile bilmiyorum. Ama gözlerim arkadaşıma kitliyken (farketsin diye) yanında kadın vücut şeklinde görünümlü full beyaz bişey olduğunu görebiliyordum.
      arkadaşıma kitlenmiş gibiydi ve saldıracak gibi de değildi. Arkadaşıma doğru hafif eğilmiş (başı ileri doğru), elleri de ona doğru koltuğun üstünde birleşik, ayakları normal önde ama üat vücudu arkadaşıma dönük oturuyordu yani. Bakıyordu sadece. Bana yüzünü çok hafifçe çevirdi en son ama o sırada ben arkadaşıma bakıyordum tam göz göze gelmedik onunla.

Ben olduğum yerde uzun süre kalınca arkadaşım başını kaldırıp bana baktı, birbirimize kitlendiğimiz an arkadaşım da gözünün ucuyla yanına baktı. Orda ben dış kapıya doğru hafif başımı hareket ettirip yöneldim gördüğümüzü belli etmeden çıkarız diye ama arkadaşım direk koşarak çıktı.

Muskası evdeydi ama girmek istemedi. Yalnız kalmasın diye başkasını çağırdık. O kişi arkadaşımla dururken ben gidip evden muskasını aldım (hayatımda en korktuğum andı ama bişey olmadı). Bi daha da çıkarmam demişti ne oldu bilmiyorum 4 yıl önce falan gördüm o arkadaşımı en son. Muskayı bi daha çıkarmadığı için bişey olmamış (bu olaydan 1 yıl sonra falandı son görüşmemiz).

İlk söylediğim ev hakkında çok söyleyebileceğim bişey yok. Aile gibiydiler ve artık bıkmışlar mı bilmiyorum da gizli kalma çabasında değildiler. Yatarken, yürürken görüyorsun illa. Ben 2 kere görmüştüm farklı kişileri. Birini önce insan sanmıştım.

Mesaj düzenlendi 1 defa, son düzenleyen Hanzo7682 ().

• Shrimp yazdı:

Bu evrende ve paralel evren/boyutlarda yaşayan tek akıllı canlının insan olduğunu düşünmek inanılmaz bencil ve absürd bir düşünce. Bu yüzden başka akıllı canlıların olduğunu kesinlikle düşünuyorum.

Kuran'da bu insan algısı dışında yaşayan akıllı varlıklara Cin denmiş.Müslüman olarak inanmak zorundayım.İnanması pek de güç olmayan bir olgu zaten Cinler.
      Tabii ki buyuk bencillik ama inanilma sinirlarina sigdirilmasi sarti olmasi gerek.
      Mars'ta bir sekilde olusmus ve hayatta kalmis bir bakteri insanlar arasinda gizlice yasayan, onlari gozlemleyebilen gorunmez canlilardan daha mantik sinirlari icinde kavranabilir bir olaydir bence cunku daha sonra akla bircok cevaplanmasi guc sorular ortaya cikar;
      1) Neden Dünya?
      2) Yercekimi ve diger fiziksel kosullardan etkileniyorlar mi?
      3) Neden onlar bizi gorup belli kosullarda etkilesime gecebiliyorlar da biz aynisini yapamiyoruz?

Bu sorulari inanc harici cevaplamak imkansiz oldugu icin bu canlilarin varliklari olasiligini gormezden gelmek bencil bir davranis olmamali.
    • ugur_tatli yazdı:

Tabii ki buyuk bencillik ama inanilma sinirlarina sigdirilmasi sarti olmasi gerek.Mars'ta bir sekilde olusmus ve hayatta kalmis bir bakteri insanlar arasinda gizlice yasayan, onlari gozlemleyebilen gorunmez canlilardan daha mantik sinirlari icinde kavranabilir bir olaydir bence cunku daha sonra akla bircok cevaplanmasi guc sorular ortaya cikar;
      1) Neden Dünya?
      2) Yercekimi ve diger fiziksel kosullardan etkileniyorlar mi?
      3) Neden onlar bizi gorup belli kosullarda etkilesime gecebiliyorlar da biz aynisini yapamiyoruz?

Bu sorulari inanc harici cevaplamak imkansiz oldugu icin bu canlilarin varliklari olasiligini gormezden gelmek bencil bir davranis olmamali.

Senin yazdığın cevapla aslında benim yazdıklarıma cevap niteliğinde değil.Fakat senin suçun değil bu ben biraz "ilişkilendirerek" yazmışım 2 paragrafıda.

Yazdığım ilk paragraf aslında Cinlerden alakasız genel olarak insan dışı akıllı canlılarım var oluşlarıyla alakalı düşüncemdi.Ve birisi inançlı olsun veya olmasın önemli değil, bu dediğimin aksini iddia ediyorsa oldukça ben merkezci ve dar bakışlı biri olduğunu düşünürüm.

2. paragrafımda ise bu canlılarım bir türünün Kuran'da Cin olarak adlandırıldığı ve buna inanmak zorunda oluşum ile alakalıydı.Yani yazdığım 2 paragrafı da bir bütün olarak düşünme lütfen.Yoksa sanki Cinlerin varlıģını bilimsel olarak temellendirmeye çalışmışım gibi anlaşılıyor ve bu kesinlikle niyetim değildi.
      .
    • Ben arkadaşla eskiden içinde bir büyücünün yaşadığını söyledikleri eski yıkık dökük bir eve girmiştim. Eğlence olsun diye işte. Ev korku filmlerinden fırlamış gibiydi ahşap, kararmış böyle. Neyse içini gezdik alt katta cenaze vardı sadece üste de çıkılmıyor kilitli kapılar. Öyle yerlerde birbirimizi korkutmaya çalışıyoruz tabi sonradan anı olsun böyle şeyler yaşadık demek için. Hala korkacak birşey bulamayınca evin önünde sigara içtik bekledik. Sonra bi köpek sürüsü geldi yandan beş altı tane vardı. Evin arkasına dönüp havlamaya başladılar. Biz korktuk tabi saldıracaklar diye ama bize bakmiyorlardi bile. Kaçtık ordan biraz uzaklaştık. Sonra dönüp baktığımızda gitmişler. Cinler vardı arkada köpekler onları gördü havladı vs vs bi ton hikaye anlattık birbirimize sonra.