Sabit One Piece Kudret Sıralaması Turnuvası

• Vs
    • manga
    • anime!

Bu internet sistesi çerezleri kullanmaktadır. Bu siteyi gezmeye devam ederek, çerezlerin kullanımı hususunu kabul ediyorsunuz. Daha fazla ayrıntı

• One Piece Kudret Sıralaması Turnuvası

Şurada naruto turnuvasında yaptığımızı One Piece'e uyarlayacağız. Açıkçası One Piece ile böyle bir şeye girişmeyecektim ancak son dönem forumda aktiflik az ve yaz günü evde canımız sıkılıyor diye büyük riski göze alarak bu turnuvayı başlatacağım.

OP evreni hakkında bir ton hype olan ancak tamamıyla featless karakterlerle dolu o yüzden olabildiğince çok karakteri almak için 1-2 gösterimi olan karakterleri bile almaya çalışacağım ancak tamamıyla esrarengiz olan karakterler olmayacaklar.

Misal ; Aya giden Enel, Dragon, Vegapunk, Goroseiler, Im-Sama, Kuma, Ivankov ve Sabo hariç devrim ordusu kumandanları, Elbaf Devleri,Cp0 ve Cp0 üyesi Lucci ,Ryogukyu, Shanks'ın tayfasının çoğu, Edward Weevil, Ryuuma, Smoothie, Karasakal tayfası, Jewelry Bonney, Whitebeard'In featless tümen komutanları vs gibi

Ayrıca; Hikaye içinde hem güç hem de etki olarak çok da önemli yeri olmayan tipleri de almayacağım çünkü 5000 üzerinde karakter var ve çoğu bu şekilde.

Misal; Balık Adam Adası Kraliyet Ailesi, Germa 66 ve benzerleri.

Yani listede görmeyi umduğunuz ama göremediğiniz biri varsa bunun olma sebebi unutmadan çok kastidir. Tabi gene de hatırlatabilirsiniz.

Sıralamalar sizin aklınızdakine uymayabilir ancak sorun yok zaten oy birliği ile kendi sınıfını tepede bitiren duruma göre ilk ya da ilk iki ya da ilk üç bir üst sınıfa transfer olabilecekler o yüzden dert etmenize gerek yok.

Korsanlar Kralı / Denizler Kahramanı Sınıfı:

Gol D. Roger
      Prime Whitebeard
      Rocks D. Xebec
      Prime Monkey D. Garp

Elit Yonko / Elit Filo Amirali Sınıfı:

Shanks
      Prime Rayleigh
      Yonko Blackbeard
      Zaman Atlaması Öncesi Garp
      Kaido
      Prime Sengoku
      Akainu

Yonko / Elit Amiral:

Aokiji
      Bİg Mom
      Mihawk
      Zaman Atlaması Öncesi Sengoku
      Oden
      Günümüz Garp
      MF Whitebeard
      Shiki

Elit Sağ Kol / Amiral:

Zaman Atlaması Öncesi Rayleigh
      Fujitora
      Kizaru
      Marco
      Ben Beckman
      Sabo
      Güncel Monkey D. Luffy

Güçlü Sağ Kol :

Katakuri
      King
      Doflamingo
      Magellan
      MF öncesi Blackbeard

Sağ Kol / Elit Savaş Lordu Sınıfı

Trafalgar D. Law
      Boa Hancock
      MF öncesi Kuma
      Jinbei
      Portgas D. Ace
      Charlotte Cracker
      Jozu
      Queen
      Prime Tsuru

Sol Kol / Elit Supernova / Sağlam Savaş Lordu Sınıfı:

Eustass Kid
      Vista
      Prime Chin Jao
      Roronoa Zoro
      X-Drake
      Jack
      Emperio Ivankov

Sağlam Supernova / Savaş Lordu Sınıfı:

Basil Hawkins
      Sai
      Cavendish
      Urouge
      Scratchman Apoo
      Sai
      Gecko Moria
      Sir Crocodile
      Jesus Burgess
      Old Tsuru
      Perospero
      Yamato
      Ashura Doji

Elit Koramiral / Supernova Sınıfı:

Vergo
      Smoker
      Onigumo
      Momonga
      Dalmatian
      Charlotte Oven
      Ceasar Clown
      Pica
      Charlotte Daifuku
      Dog Dukestorm
      Cat Viper
      Killer
      Sanji
      Bartolomeo
      Page One
      Ulti
      Dressrosa Chin Jao
      Cp9 Lucci
      Zaman Atlaması Öncesi Luffy (MF Luffy)
      Denjiro

Koramiral / 100 milyon+ sınıfı:

Pedro
      Baron Tamago
      Boa Sandersonia
      Boa Marigold
      Franky
      Trebol
      Kawamatsu
      Kin'emon
      Gladius
      Monet
      Bastille
      Amande
      Chopper
      Brook
      Skypea Enel
      Kikunojo
      Kanjuro
      Nico Robin
      Carrot
      Pekoms
      Sheepshead
      Pacifista
      Zaman Atlaması öncesi, Diable Jamble sonrası Sanji
      Zaman Atlaması öncesi Arabasta sonrası Zoro
      Ashura Sonrası Zoro

Tuğ Amiral ve 100M Barajı Altı tipler:

Kaku
      Jabra
      Kyros
      Lao G
      Dellinger
      Nami
      Holdem
      Hina
      Bellamy
      Usopp
      Ideo
      Daz Bones
      Blue Gilly
      Hajrudin
      Senor Pink
      Maynard
      Machvise
      Koby
      Bluneo
      Kudamori
      Tank Lepanto
      Ennies Lobby öncesi Luffy
      Zaman Atlaması Öncesi Robin
      Zaman Atlaması Öncesi Franky
      Diable Jamble Öncesi Sanji
      Çelik Kesemeden Önceki Zoro

Yeni Dünyanın Fazla Geldikleri:

Fukuoru
      Hyouzou
      Arlong
      Vander Decken
      Viola
      Pell
      Baby 5
      Rebecca
      Vivi
      Mr. 3
      T-Bone
      Bon Clay
      Tashigi
      Kalifa
      Ennies Lobby zamanı Nami
      Thriller Bark Brook

Grand Lİne'ın Fazla Geldikleri:

Hatchan
      Ohm
      Braham
      Mr.5
      Miss Doublefinger
      Don Krieg
      Captain Kuro
      Captain Morgan
      Satori
      Shura
      Gedatsu
      Wiper
      Gan Fall

Unuttuğumu düşündüğünüz biri varsa belirtiniz açıkçası One Piece karakter kadrosu çoook geniş ve de çoook tutarsız olduğundan çok fazla kıyı köşe karakterlere girmeyeceğim (ki aslında girdim bile).

One Piece, Naruto ve Bleach'den farklı olarak hala devam ettiği için bu liste güncelliğini çok uzun süre koruyamayacaktır o yüzden 5-6 ay kadar sonra ekleme ve çıkarmalar için ufak bir anket açılabilir ve bunu akabinde seri bitene kadar aralıklarla tekrarlayabiliriz eğer ilgi olursa.

Şimdi ilgilenebilecek kişileri etiketleyeyim;

@Sae @Ascalon @Uncle Paulie @Earendill @Flying Raijin @Adamator @Sinbad of the Seven Seas @Garou @Hanzo7682 @Shrimp @Buupo @redstak @Ronny @_[Emre]_ (unuttuğum kişiler varsa kusura bakmasınlar lütfen, direkt katılsınlar)

TURLAR:
      _______________________________________________________________________________________

Grand Line Öncesi Seviye Grubu

Grand Line Seviyesi - Yeni Dünya Giriş Seviyesi Grupları

Koramiral - Supernova Giriş Seviyesi Grupları

Süpernova ve Savaş Lordu Seviyeleri Grupları

Elit Savaş Lordu ve Elit Tümen Komutanları Sıralama Grupları

Yonko - Amiral Sıralama Grupları

Korsan Kral Seviyesi Grubu Finaller
    • Adamator yazdı:

Hocam ben de Marinaford Savaş'ını merakımdan oraya kadar hızlıca okudum. Karakterlerin görünüşlerinden "Bu karakter OP'den diyebilirim."
      Ama karakterlerin yeteneklerini hatırlayamıyorum.
      MF'ye kadar okuduysan ilk turlarda katılabilirsin aslında :D :D Ama sen bilirsin tabi.
    • Adamator yazdı:

Katılıyım hocam. Ama tam anlamadım. O gözüken kategorilerdeki karakterlere oy mu vereceğiz ?

Nabu yazdı:

NOT: ARKADAŞLAR BU ÇOK AŞAĞI SEVİYELER İÇİN BİR SÜRÜ MAÇ İÇEREN BİR LİG KURMAYACAĞIM BURADA YAPMANIZ GEREKEN KENDİNİZE GÖRE BU KARAKTERLERİ KUDRETLERİNE GÖRE BİRİNCİDEN SONUNCUYA KADAR SIRALAMANIZDIR
    • Oda’ya sorsan o bile sıralayamaz bence. Dengenin sıfır olduğu bi manga olduğundan gönlüm rahat bi sıralama yapabileceğimi sanmıyorum o yüzden katılmayacağım ben. Aynı arc’tan karakterler neyse de hem zaman atlaması öncesi hem sonrası karakterler olduğu için hikayeye göre yakın olması gereken karakterler arasında onlarca, yüzlerce katlık fark var gibi görünüyor bana.
      en basitinden dourikiyle bi insanın 1000 katı civarı çıkıyor cp9. Arena’nın çöpü 10.000 ton uçuruyor. Konumlara baksan fark olmaması lazım. Ne anladım ben bundan :D

Nick’i katmışsınız teşekkür ederim de söyleyeyim dedim sıralamalara katılmam muhtemelen.
    • Hanzo7682 yazdı:

Oda’ya sorsan o bile sıralayamaz bence. Dengenin sıfır olduğu bi manga olduğundan gönlüm rahat bi sıralama yapabileceğimi sanmıyorum o yüzden katılmayacağım ben. Aynı arc’tan karakterler neyse de hem zaman atlaması öncesi hem sonrası karakterler olduğu için hikayeye göre yakın olması gereken karakterler arasında onlarca, yüzlerce katlık fark var gibi görünüyor bana.
      en basitinden dourikiyle bi insanın 1000 katı civarı çıkıyor cp9. Arena’nın çöpü 10.000 ton uçuruyor. Konumlara baksan fark olmaması lazım. Ne anladım ben bundan
      İmzamı atarım şunlara vallaha :D
    • Arkadaşlar destekleriniz ile sıralama tamamlandı. Aldığı son şekil budur. Bakın bakalım. Hepsine görsel koyamadım çünkü birazdan işe gideceğim :D Ancak ilk 40 ismi numaralandırdım ve görsellendirdim.

@Sae @Ascalon @Uncle Paulie @Earendill @Flying Raijin @Adamator @Hanzo7682 @Buupo @redstak @Ronny @_[Emre]_

DİPNOT= SIRALAMA ONE PIECE MANGASININ SADECE İLK 990 BÖLÜMÜNÜ YANSITABİLMEKTEDİR. SERİ DEVAM ETTİĞİ İÇİN BU SIRALAMALAR DEĞİŞEBİLİR VE İLERİDE TEKRARLAYABİLİRİZ !

1. Gol D. Roger (zirve)

Korsanlar Çağını Başlatan Adam, Herkesin Ulaşmak İstediği Hedefi Belirleyen İkon, Roger Korsanlarının Kaptanı, Gol D. Roger; namı diğer KORSANLAR KRALI !

2. Whitebeard (zirve)

Dünyanın En Güçlü Adamı Denilen , Beyazsakal Korsanlarının Kaptanı ve Korsanlar Kralının ona denk olan arkadaşı Beyazsakal lakaplı Edward Newgate

3. Monkey D. Garp (zirve)

Durdurulamayan Şeytani Güç Denilen Rocks Korsanlarının durdurulmasında en büyük rolü oynayan ve de Korsanlar Kralı ile defalarca ölümüne çarpışan Denizcilerin En Büyük Kahramanı Yumruk Garp Lakaplı Monkey D. Garp

4. Rocks D. Xebec

Dünyanın En Sorunlu ve Güçlü Korsan Tayfası olan Rocks korsanlarını kurmuş olan Rocks Korsanları'nın Kaptanı ve de Roger'ın en kötü rakibi denilen adam Rocks D. Xebec

=============================================================================================

5. Shanks

Kızılsaç Korsanlarının Kaptanı, Korsan Kral Gol D. Roger'ın Raftel'i bulan efsane tayfasının üyesi ve günümüzün 5 imparatorundan biri olan Shanks.

6. Prime Sengoku

Marineford Filo Amirali Altın Buda Sengoku (Zirve Hali)

7. MF Garp

Denicilerin En Büyük Kahramanı Yumruk Garp Lakaplı Monkey G. Garp (Marineford Hali)

8. MF Whitebeard

Dünyanın En Güçlü Adamı Denilen , Beyazsakal Korsanlarının Kaptanı ve Korsanlar Kralının ona denk olan arkadaşı Beyazsakal lakaplı Edward Newgate (MF Hali)

9. Akainu

Akainu (Kızıl Köpek) Lakaplı Logia tipi Magma Meyvesinin Sahibi Filo Amirali Sakazuki

10. Yonko Blackbeard

Önce Savaş Lordu ardından da Kara Yonko (İmparator) olan Karasakal lakaplı Marshall D. Teach

11. Kaido

Yerde, Havada ve Karadaki En Güçlü Varlık Denilen, Kendisini öldürmeyi dahi başaramamış 1000 Canavar Lakaplı İmparator Kaidô

12. Prime Rayleigh

Kara Kral Lakaplı, Korsanlar Kralının Sağ Kolu, Roger Korsanlarının Kaptan Yardımcısı Silvers Rayleigh (prime)

13. Monkey D. Dragon

Dünyanın En Çok Aranılan Adamı ve Dünyanın En Kötü Suçlusu Unvanlarına sahip Devrimci Ordusunun Genel Kumandanı Monkey D. Dragon

14. Mihawk

Şahin Göz Lakaplı Dünyanın En Güçlü Kılıç Ustası Dracule Mihawk

15. Aokiji

Aokiji (Mavi Kuş) Lakaplı Buz Logia tipi Buz Meyvesinin sahibi Amiral Kuzan

16. ZA Sonrası Garp

Denicilerin En Büyük Kahramanı Yumruk Garp Lakaplı Monkey G. Garp (zaman atlaması sonrası hali)

17. MF Sengoku

Marineford Filo Amirali Altın Buda Sengoku (MF hali)

18. Shiki

Efsanevi Rocks Korsanlarının Tümen Komutanlarından biri olan ardından da Korsan Krallık için Roger'a meydan okumuş Altın Aslan Korsanlarının Kaptanı Altın Aslan Lakaplı Shiki

=============================================================================================

19. Big Mom

Big Mom Korsanları'nın Kaptanı 5 İmparatordan Biri olan Big Mom

20. Kozuki Oden

Wano Ülkesinin Veliahtı, Beyazsakal Korsanlarının 2. Tümen Komutanı, Gol D. Roger'ın Raftel'i bulan ekibinin bir parçası olan başı bozuk Samuray Kozuki Oden

21. Borsalino "Kizaru"

Parıltı Meyvesi'ni yiyip Parıltı Adam olmuş olan 3 orijinal MF Amirallerinden biri olan Kizaru (Sarı Maymun) lakaplı Borsalino

22. Fujitora

Amiral Fujitora Issho

23. MF Rayleigh

Korsanlar Kralı Tayfası, Korsan Kral Sağ Kolu Kara Kral Silvers Rayleigh (Kizaru dövüşü hali)

24. Anka Kuşu Marco

Beyazsakal Korsanları 1. Tümen Komutanı Anka Kuşu Marco

25. Sabo (mera mera sonrası)

Devrim Ordusunun 2 Numaralı Adamı: Sabo

26. 5. Yonko Wano Arcı Monkey D. Luffy

5. Yonko Hasırşapka Korsanları Kaptanı, En Belalı Jenerasyonun En büyüğü: Monkey D. Luffy

27. Magellan

Impel Down Baş Gardiyanı Magellan

28. Ben Beckman

Kızılsaç Korsanları 1. Tümen Komutanı Ben Beckman (Marineford Hali)

29. Charlotte Katakuri

Big Mom Korsanları 1. Tatlı Tümen Komutanı Charlotte Katakuri

30. Donquoxite Doflamingo

31. King

31. Boa Hancock

32. Portgas D. Ace

33. Shichibukai Blackbeard

34. Trafalgar D. Law

35. Kuma

Bartholomew Kuma (MF öncesi, bilinci yerinde iken)

36. Jinbei

37. Jozu

38. Vista

39. Cracker

Queen
      Emperio Ivankov
      Jack The Drought
      Eustass Kid (wano)
      X-Drake (wano)
      Inuarashi & Nekomamushi
      Don Chinjao (prime)
      Zoro (wano arc)
      MF Crocodile
      Yamato
      Ashura
      Urouge
      Basil Hawkins
      Scratchman Apoo
      TBA Gecko Moriah

------

Yaşlı Tsuru
      Jesus Burgess (dressrosa arc)
      Cavendish
      Perospero
      Sai
      Vergo
      Pica
      Sentamaru
      Ulti
      Germa 66 Sanji
      Yaşlı Chinjao
      Denjiro
      Smoker
      Oven:
      Page One
      Killer
      ELA Luffy
      Onigumo
      Bartolomeo
      Enel

------------

Dalmatian
      Lucci
      Daifuku
      Amande
      Ceasar Clown
      Pedro
      Baron Tamago
      Boa Marigold
      Boa Sandersonia
      Kawamatsu
      Hina
      Bastille
      Trebol
      Brook

-------------

Pekoms
      Carrot
      Kiku
      Kin'emon
      Franky
      Monet
      Lao G
      Kanjuro
      Ashura Zoro
      Kyros
      Nico Robin
      Chopper
      Sheepshead
      ELA Sanji
      Kaptan Coby
      ELA Öncesi Luffy 103 Puan
      Kaku
      Dellinger:
      Jabra

---------

Ideo
      Baby 5
      Nami
      Hajrudin
      Blue Gilly
      Daz Bones
      Bluneo
      Machvise
      Kumadori
      Usopp
      Maynard

-------------

Diable Jamble Öncesi Sanji
      Senor Pink
      Fukuro
      Zaman Atlaması Öncesi Franky
      TBA Robin

TBA Brook
      T- Bone
      Arlong
      Haplı Hyouzô
      Mr.3
      ELA Nami
      Wiper
      Kaptan Tashigi
      Kalifa
      Pell
      Kuro
      Vander Decken
      Rebecca

---------------

Viola
      Vivi
      Satori
      Ohm
      Mr. 5
      Miss Doublefinger
      Shura
      Don Krieg

--------------

Gan Fall
      Braham
      Captain Morgan
      Gedatsu
      Hatchan
    • Benim açımdan şöyle oldu;

Neredeyse/Nispeten kabul edilemez şekilde olması gereken yerden aşağıda kalanlar; Prime Rayleigh, Ben Beckman (bu kabul edilebilir ancak tahmini olarak çok güçlü çıkacağı inancındayım), Brook, Kaptan Tashigi, Dellinger, Koramirallerin çoğu

Neredeyse/Nispeten kabul edilemez şekilde olması gereken yerin yukarısında kalanlar; Eustass Kid, Queen, Akainu (tam emin de değilim, hakediyor da olabilir o hayvan), Vista, TBA Moriah, Zaman atlaması öncesi tayfa üyeleri (özellikle monster trio'nun konumlanışları) , Skypea Enel, Ashura, Baby 5, Kaptan Kuro.

Bunlara rağmen epey içime sinen bir sonuçla karşılaştım.

Im, Ryuuma, Goroseiler, Denizciler Genel Kumandanı Korg, Vegapunk, Joy Boy, Yeşil Boğa, Smoothie, Snack ve benzeri peek çok tamamıyla gizem de kalan karakteri ekleyemedim. Kez Shanks ve Blackbeard ekibinin çoğunu da benzer sebeplerden ekleyemedim.

Dragon, Ben Beckman, Xebec, Shanks, Mihawk, Hancock gibi isimleri bile tasvir ve itibarları sebebiyle ekleyebildim. Onları bile ekleyip eklememeyi düşünmüştüm.

Ama sonu hoş oldu. İleride daha sağlıklı bir tekrarı yapılır.

Ama şunu söyleyeyim oylama eğer 992. bölümden sonra olsa Kaido ve Big Mom rahat 3-4 sıra daha inerlerdi :D Tövbeler olsun.
    • Sadece başlarda katılabildim ama sonucu güzel bir oylama olmuş. Kaido ve BM çok aşağıda kalmış ama yapacak bir şey yok. Çok gözden düşürdü Oda verdiği handikaplarla. Normalde şu listede Top 10’da olması gereken karakterler ama Akainu’nun altına koyunca da yadırgamıyor insan.

• Ronny yazdı:

Sadece başlarda katılabildim ama sonucu güzel bir oylama olmuş. Kaido ve BM çok aşağıda kalmış ama yapacak bir şey yok. Çok gözden düşürdü Oda verdiği handikaplarla. Normalde şu listede Top 10’da olması gereken karakterler ama Akainu’nun altına koyunca da yadırgamıyor insan.
      Beyazbıyık'ın 1. olamadığı bir sıralama, meh.