ChildofLightness yazdı:
black suit Superman> normal superman çünküm daha fazla sundip olayı doğru mudur?
Sabit Çizgi Roman Güç Seviyelerine Dair Sorular ve Tartışmalar
- Genel
- ??
- Comics
-
-
@ChildofLightness
Invincible spoiler
Spoiler Göster Başlarda kötü bir adam ama sonradan iyilerin tarafına geçiyor. -
@Nabu DC'den Apollo ne kadar güçlü? Tier, üstünde olduğu karakterler, hızı, söylemler vs.
-
@Garou Yunan Tanrısı mı ? Kahraman olan mı ?
Kahraman olan kıtasal seviyededir sanırım. Biraz istikrarsız. Yunan Tanrısı olan ise epey güçlü. En az yıldız sistemi vardır. -
Nabu yazdı:
@Garou Yunan Tanrısı mı ? Kahraman olan mı ?
Bu. Martian Manhunter Dünya'daki en güçlü adamın o olabileceğini söylemiş. Gerçi onu söylediği sıradaki şartları bilmiyorum. -
Garou yazdı:
Bu. Martian Manhunter Dünya'daki en güçlü adamın o olabileceğini söylemiş. Gerçi onu söylediği sıradaki şartları bilmiyorum.
-
@Palismen
Öncelikle, bu tarz güç skalası içeriği barındıran ve de gerektiren konuları orada değil, burada tartışıyoruz. Böylece VS sohbeti ile genel çizgi roman sohbetini ayrı tutabiliyoruz.
Soruna gelince, Marvel'ı çok bilmem ancak bildiğim ve biraz hatırladığım kadarıyla;
2017 Retcon'undan hemen sonra oldu o sanırım. 5 evren yaratmıyor. Bir omniverse yaratıyor (yani çoklu çokluevrenler) ancak tam rakam o an verilmiyor gibi hatırlıyorum. Hatta yaratmıyor da bu kutuda omniverse var diyor. Yarattı mı, yaratılanı mı kullandı tam hatırımda değil. Hatta "Ölü bir evrendi, ancak içindeki canlıları aldım başka birine koydum. Aynı sap ancak farklı süpürge" diyordu.
Yani bir nevi transfer gerçekleştiriyor. Ve Marvel Evreninde Omniverse tanımı (En azından Ultimates serisini (olayın yaşandığı seri) yazan Al Ewing'in kendi dediğine göre) , Birden fazla evrenlerin, farklı boyutlar boyunca istiflenmesi. Yani aslında omniverse diye complex multiverse'den bahsediyor. Marvel'da bu var maalesef. Evrensel olaylara da "Multiversal" diyorlar. O yüzden featin sağlığından %100 emin değilim.
Ancak yanlış hatırlamıyorsam (çünkü bu hareket o dönem olay olmuştu); Molecule Man hakkında, Life Bringer Galactus (Chaos ve Order'ı ve onların merged formu olan Logos'u rahatçe yenen Ultimates Galactus versiyonu) "beni anında yok edebilir" demişti. Yani çok çok güçlü olduğu net zaten. Ancak bu "omniverse feat" olayı olmadan önce Molecule Man Beyonder ırkının güçlerine sahip oluyordu. Ve o ırktan 3 tane beyonder, Marvel Mutliverse'ünün bedene bürünmüş halini temsil eden bir Living Tribunal formunu shit difflemişlerdi. Yani o yüzden hali hazırda güçlü olan Molecule Man bir de Beyonder Irkının gücüne erişince bence o sözde "omniverse" feat basit kaçıyor.
Ayrıca ben "Outversal" bir Eternity hatırlamıyorum.
Nitekim , Modern MM'nin, Pre-Ret Beyonder ya da Pre-Ret MM'den güçlü olduğunu sanmıyorum ancak çok çok da uzaklarda değildir. -
@Nabu
Hocam Complex multiversal,hyperversal ve outversal seviyeler için çizgi romanlardan 1'er feat söyleyebilir misin?Aralarındaki farki az çok anlayabiliyorum ama kafama net bir şekilde oturtamıyorum.
Senin "şu feat şu yüzden outversal değil Hphyperversal veyahut multiversal+ değil de complex multiversal seviye" diye bu seviyeler arasina net çizgi çekecek kriterlerin var mı?. -
Shrimp yazdı:
@Nabu
Hocam Complex multiversal,hyperversal ve outversal seviyeler için çizgi romanlardan 1'er feat söyleyebilir misin?Aralarındaki farki az çok anlayabiliyorum ama kafama net bir şekilde oturtamıyorum.
Senin "şu feat şu yüzden outversal değil Hphyperversal veyahut multiversal+ değil de complex multiversal seviye" diye bu seviyeler arasina net çizgi çekecek kriterlerin var mı?
Evren -> Bir oda
Boyut -> Bir kat
Multiversal+ bulunduğun boyuttaki sonsuz çoklu evrenleri yok etme gücüne sahip olma. Low Complex Multiversal 5 boyutlu ve üzerinden başlıyor. Sonra sadece daha çok boyut ekliyorsun. Hiper Evrensel için de aynı şey geçerli. Hiper Evrensel'de de sonsuz boyutlu falan oluyorsun. Bütün bunları aşan, yani verdiğim metafora göre binanın tamamını yok etme gücüne sahip ve dışında bulunanlar da Outversal/Dış Evrensel.
Benim kafama oturtma şeklim böyle, bir terslik varsa Nabu düzeltir zaten. -
@Shrimp
Bunca yıl geçmesine rağmen benim bile (ben çok matah bişi olduğumdan değil ama soru bana geldi diye böyle diyorum) tam olarak idrakına varamadığım, en azından %100 varamadığım bir şey bu.
Çünkü yazarlar vizyonsuz. Marvel'da yıllarca Evren ile Multiverse kavramı beraber kullanıldı. DC de desen her evreni bir dünya temsil ediyor o dünyaları yok edince bazı hikayelerde sadece bir kaç gezegen patlatmış oluyorsun bazı hikayelerde multi-evrensel bir feat oluyor bu.
Yazarlar maalesef aralarında anlaşıp bir kozmos matematiği bir hiyerarşi geliştiremedikleri için ortalık çok karışık.
@Garou Bence örneğin gayet güzel. Vaktim olursa bir gün kendi algıma göre DC Multiverse haritası yapma (Tabi 3 boyut dahilinde) niyetindeyim.
Feat olarak örnek ver demene gelince;
Feat vermeden önce ben kendimce şu ayrımı yapayım.
Evren'in iç mekanının içindeki tüm canlıları ya da belli hedefleri yok ediyor ancak birimleri yok edemiyorsan (atıyorum gezegenler, galaksiler, speed force, phoneix force gibi konseptler falan duruyor ama evren de yaşam yok) yakınını, o evrenin bağlı olduğu çoklu evrensellikten koparmadan/ayırmadan yok ediyorsan -> Bu seni EkstremeGalactic ile Nigh-Universal arası bir yere sokar.
Örnekler; Superman Prime Vs Monarch kavgasının sonucu ya da Pre-Crisis Brainiac'ın bir evrenin içini tamamıyla vakumlayıp Yıldızlardan büyük makinasının içine çekmesi gibi.
Evren'in iç mekanının tamamını ya da tamamına yakınını, o evrenin bağlı olduğu çoklu evrensellikten koparmadan/ayırmadan yok ediyorsan ancak konum olarak hala yok ettiğin evrenin içinde ya da sınırlarındaysan -> Nigh-Universal ile Universal arasındasındır demek bence
Örnek; Doctor Doom, Galactus olduğunda bulunduğu evreni yok etmesi ya da Alternatif bir Galactus'un Ultimate Nullifier ile bir evreni yavaşça (kendisi merkez noktasında bulanacak şekilde) yok etmesi.
Bir Evren'i o evrenin içinde ya da sınırlarında ya da yakınında bulunmadan başka bir ortamdan yok edebilmek -> Universal ile Universal+ arasısındır demek.
Örnek: DB'de Xeno'nun bir evreni , uzaktan silivermesi (Xeno Universal+'ın da üstünde ben sadece feat'i örnek gösteriyorum.)
Böyle böyle örnekler vermeye devam edeceğim ancak biraz zaman alır. Zaten mantığı anlamışsındır. Ama ben yine de örneklendireceğim merak etme -
Oyunlar için ayrı bir başlık olmadığından buraya yazayım dedim.
Kratos tam olarak ne seviye olmalı? Çoklu Evrensel olduğunu düşünen de var Sokak Seviyesi olduğunu düşünen de. Şahsen oynanış ve kesit sahnelerinin pek çoğundan dolayı ben Sokak Seviye olduğunu düşünüyorum ama lore'dan dolayı Çoklu Evrensel diyen, fodderların bile Büyük Bina Seviye feati var diyen de çok var. Ayriyeten bir de oyunun yapımcıları, Algılanamaz ölçüde güçlü bir karakter ama olduğu gibi yazarsak 5 dakikalık gerilimsiz bir oyun olurdu, tarzı bir şeyler demiş görünüşe göre. Bir de serinin kendisi mitolojiye göre yapıldığından o da ayrı bir tutarsız. Yani neresinden tutsan elinde kalıyor.
Bu konuda kim bilgiliyse yazabilir. Ben yine birkaç etiket bırakayım. @Uncle Paulie @Nabu @Miyata Ichiro @Ascalon -
Garou yazdı:
Oyunlar için ayrı bir başlık olmadığından buraya yazayım dedim.
Kratos tam olarak ne seviye olmalı? Çoklu Evrensel olduğunu düşünen de var Sokak Seviyesi olduğunu düşünen de. Şahsen oynanış ve kesit sahnelerinin pek çoğundan dolayı ben Sokak Seviye olduğunu düşünüyorum ama lore'dan dolayı Çoklu Evrensel diyen, fodderların bile Büyük Bina Seviye feati var diyen de çok var. Ayriyeten bir de oyunun yapımcıları, Algılanamaz ölçüde güçlü bir karakter ama olduğu gibi yazarsak 5 dakikalık gerilimsiz bir oyun olurdu, tarzı bir şeyler demiş görünüşe göre. Bir de serinin kendisi mitolojiye göre yapıldığından o da ayrı bir tutarsız. Yani neresinden tutsan elinde kalıyor.
Bu konuda kim bilgiliyse yazabilir. Ben yine birkaç etiket bırakayım. @Uncle Paulie @Nabu @Miyata Ichiro @Ascalon
Etkileyici featleri var özellikle fiziksel olarak. Ancak bana öyle aman aman gelmedi.
-
@Garou
Oyun karakterlerinin gücünü ölçmek çok zor. DMC, DOOM, Mario, Final Fantasy, God of War, Metroid, Sonic, Kirby vs. vs. Çünkü oynanış ve hikaye (cutscene, lore vs.) karakter tasviri arasında çok fark oluyor. İkisini birden işin içine katarsan içinden çıkmak imkansız olur
Bu yüzden ben iki şekilde değerlendiriyorum.
Cutscene, lore, tasvir olarak ayrı. Genel oynanış, feat olarak ayrı değerlendiriyorum.
Soruna dönecek olursak, Ben God of War'un 3 oyununu oynadım ve featler, tasvir vs. hakkında genel bir bilgim var. Ancak God of War: Ragnarok'u hiç bilmiyorum ve 2018'deki oyunu da henüz oynamadım ama yine de az buçuk bilgim var.
Bence Kratos'un seviyesi şöyle:
Cutscene, lore, tasvir -> Çoklu Galaksi - Evrensel++
Featler -> Burada bir çıkarım yapmak çok güç, çok tutarsız ancak bir aralık vermem gerekirse Büyük Bina - Semt - Kıtasal ve belki Gezegen. Ama dediğim gibi buradan çıkarım yapmak imkansız gibi bişi, yer gelir Spidy seviyesi dersin, yer gelir Hulk'u madara eder dersinOrtalama Dağ - Ada seviye falan eder herhalde. Hız olarak ise kafasına nasıl eserse o kadar hızlı
Oyun karakterleri arasında kesinlikle en güçlülerden biri (yine de Dante reiz veya Doomslayer etmez tabii xD) ama dediğim gibi çok tutarsız. Bu yüzden iki farklı şekilde değerlendirmen daha iyi olabilir. -
Uncle Paulie yazdı:
Etkileyici featleri var özellikle fiziksel olarak. Ancak bana öyle aman aman gelmedi.
Homelander yazdı:
@Garou
Oyun karakterlerinin gücünü ölçmek çok zor. DMC, DOOM, Mario, Final Fantasy, God of War, Metroid, Sonic, Kirby vs. vs. Çünkü oynanış ve hikaye (cutscene, lore vs.) karakter tasviri arasında çok fark oluyor. İkisini birden işin içine katarsan içinden çıkmak imkansız olur
Bu yüzden ben iki şekilde değerlendiriyorum.
Cutscene, lore, tasvir olarak ayrı. Genel oynanış, feat olarak ayrı değerlendiriyorum.
Soruna dönecek olursak, Ben God of War'un 3 oyununu oynadım ve featler, tasvir vs. hakkında genel bir bilgim var. Ancak God of War: Ragnarok'u hiç bilmiyorum ve 2018'deki oyunu da henüz oynamadım ama yine de az buçuk bilgim var.
Bence Kratos'un seviyesi şöyle:
Cutscene, lore, tasvir -> Çoklu Galaksi - Evrensel++
Featler -> Burada bir çıkarım yapmak çok güç, çok tutarsız ancak bir aralık vermem gerekirse Büyük Bina - Semt - Kıtasal ve belki Gezegen. Ama dediğim gibi buradan çıkarım yapmak imkansız gibi bişi, yer gelir Spidy seviyesi dersin, yer gelir Hulk'u madara eder dersinOrtalama Dağ - Ada seviye falan eder herhalde. Hız olarak ise kafasına nasıl eserse o kadar hızlı
Oyun karakterleri arasında kesinlikle en güçlülerden biri (yine de Dante reiz veya Doomslayer etmez tabii xD) ama dediğim gibi çok tutarsız. Bu yüzden iki farklı şekilde değerlendirmen daha iyi olabilir.
Zaten pek yazdığım bir konu değil ama merak ettim nasıl değerlendirildiğini.
-
Paylaş
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Çevrimiçi Kullanıcılar 1
1 Misafir